Η «Seniora Elis» μιλά στην ThessNews: Προσπαθώ να παρουσιάζω μια αληθινή πτυχή του εαυτού μου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 28.11.2017 | 12:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η «Seniora Elis» μιλά στην ThessNews: Προσπαθώ να παρουσιάζω μια αληθινή πτυχή του εαυτού μου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΖΕΤΗΣ || [email protected]

Ανεβάζει βίντεο από τα 16 της χρόνια, είναι η πρώτη Ελληνίδα που έκανε vlog videos, είναι η μικρότερη στο ελληνικό YouTube και έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στο αντικείμενο της.


Όποιος παρακολουθεί την Seniora Elis καταλαβαίνει αμέσως πως μιλάμε για ένα άτομο πολύ αληθινό και αυθόρμητο. Έχει στην κατοχή της ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια στο YouTube με πάνω από 160.000 subscribers.

Πάμε όμως να την γνωρίσουμε καλύτερα καθώς η Seniora Elis μίλησε στην ThessNews

Τι ήταν αυτό το οποίο σε παρακίνησε έτσι ώστε να πάρεις την απόφαση και να ανοίξεις δικό σου κανάλι στο YouTube; 

Για πολύ καιρό παρακολουθούσα ξένους YouTubers. Μετά από ένα χρονικό διάστημα άρχισα να φαντάζομαι τον εαυτό μου ως YouTuber, είχα πολλές ιδέες και είπα να το δοκιμάσω.

 

Η ονομασία του καναλιού «Seniora Elis» πως προέκυψε; Ήταν κάτι το οποίο είχες σκεφτεί μόνη σου ή σου το πρότειναν φίλοι σου;

Το Seniora προέκυψε επειδή με φώναζε ένας φίλος μου έτσι, και το Elis από το όνομα μου Ελισσάβετ.

 

Η Seniora Elis έχει κοινά στοιχεία με την Ελισσάβετ την οποία βλέπει ο κόσμος στις οθόνες τους ή είναι δυο διαφορετικοί χαρακτήρες;

Είναι λεπτή η γραμμή, προφανώς και υπάρχουν στοιχεία της προσωπικής μου ζωής που δεν θέλω να εκθέσω. Ωστόσο προσπαθώ να παρουσιάζω μια αληθινή πτυχή του εαυτού μου. Είναι πρακτικά αδύνατον όμως να παρουσιάζεις 100% τον αληθινό εαυτό σου στο ίντερνετ, εδώ δυσκολευόμαστε να το κάνουμε σε κοντινούς μας ανθρώπους, πόσο μάλλον σε ανώνυμους και ξένους στον κόσμο του ίντερνετ.

 

Όταν ξεκίνησες να γράφεις τα πρώτα σου βίντεο υπήρξε στήριξη από τους δικούς σου ανθρώπους;

Ναι είχα την ευλογία από την αρχή να έχω στήριξη από το περιβάλλον μου, ωστόσο υπήρχαν και κάποιοι άνθρωποι που προσπάθησαν να με προστατέψουν πχ καθηγητές, οικογενειακοί φίλοι κλπ.

Πως αντιδράς στα αρνητικά και στα θετικά σχόλια;

Προσπαθώ να μην δίνω τόσο αξία στην κριτική, τόσο στην αρνητική όσο και στην θετική.

 

Υπήρξε κάποια στιγμή η οποία να πέρασε από το μυαλό σου να σταματήσεις το YouTube λόγω αρνητικής κριτικής;

Υπήρξαν κάποιες δύσκολες φάσεις αλλά ποτέ δεν το σκέφτηκα στα σοβαρά.

 

Υπάρχει αγαπημένος YouTuber το οποίο να θαυμάζεις για αυτό που κάνει;

Ναι, θαυμάζω πολύ την Δανάη και τον Δημήτρη από το κανάλι "imikriollandeza" για την αγωνιστικότητα, τον οραματισμό, τον επαγγελματισμό και το μεράκι τους.

 

Γνωρίζουμε πως σπουδάζεις παιδαγωγικό στην Θεσσαλονίκη και παράλληλα ασχολείσαι και με κινηματογραφικές σπουδές. Πως διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου προκειμένους να τα προλαβαίνεις όλα;

Η διαχείριση χρόνου είναι κάτι που δουλεύω αυτό τον καιρό. Βάζω προτεραιότητες και δίνω χρόνο σε αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για εμένα κάθε μέρα.

 

Το παιδαγωγικό με τις κινηματογραφικές σπουδές είναι δυο τελείως διαφορετικές ειδικότητες αν το σκεφτεί κάποιος, εσύ πως συγχέεις αυτές τις δυο μαζί πιστεύεις πως υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους;

Σπουδάζω σκηνοθεσία γιατί με ενδιαφέρει σαν γνώσεις, το παιδαγωγικό το επέλεξα τόσο για τις γνώσεις όσο και για την επαγγελματική μου αποκατάσταση, μικρή το όνειρό μου ήταν να γίνω δασκάλα. Ναι πιστεύω πως αν συνδυαστούν οι δύο αυτοί τομείς που εν τέλει έχουν επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο/την ζωή, μπορεί να βγει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

 

Τι θα απαντούσες σε κάποιον ο οποίος σε παρακολουθεί αρκετό χρονικό διάστημα και θέλει να ανοίξει και εκείνος το δικό του κανάλι;

Να κάνει βίντεο τα οποία θα έβλεπε και ο ίδιος, και να σκεφτεί καλά τον λόγο που θέλει να ξεκινήσει.

 

Τέλος αν σου δινόταν η δυνατότητα να αλλάξεις κάποια πράγματα στον κόσμο ποια θα ήταν αυτά;

Θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι να λαχταρούν από τα βάθη της καρδιάς τους να βγουν από τον εαυτό τους, να ταπεινωθούν και να βάλουν σαν στόχο της ζωής τους να αγαπήσουν αληθινά, να αποδεχτούν τον άλλον έτσι όπως είναι χωρίς να τον κρίνουν. Επίσης, να αφιερώναμε όλοι κάθε μέρα ένα μέρος του χρόνου μας στην ανάγνωση βιβλίων. Αυτά! Όλα τα άλλα θα έρθουν. 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω