Πάνε ΣτΕ οι δήμαρχοι για τα διόδια Ωραιοκάστρου

THESSCITY 14.11.2017 | 16:01 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πάνε ΣτΕ οι δήμαρχοι για τα διόδια Ωραιοκάστρου

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Στο Συμβούλιο της επικράτειας θα καταφύγει ο Δήμος Ωραιοκάστρου προκειμένου να «μπλοκάρει» την κατασκευή του σταθμού διοδίων που ήδη κατασκευάζονται στην εξωτερική περιφερειακή στο ύψος του Ωραιοκάστρου.


Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης παρουσίασε στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ το ομόφωνο ψήφισμα του δήμου Ωραιοκάστρου.

Στο ψήφισμα ζητείται η κοινή προσφυγή τεσσάρων δήμων  που επηρεάζονται από την κατασκευή του σταθμού (Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελα, Ευόσμου - Κορδελιού και Δέλτα) στο ΣΤΕ για άμεση αναστολή της υπουργικής απόφασης για το νέο σταθμό και στη συνέχεια της ακύρωσης της.

Όπως τονίζεται στο ψήφισμα πρόκειται για μια αντιαναπτυξιακή απόφαση που θα αυξήσει το μεταφορικό κόστος και θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ζητείται επίσης η άμεση κατασκευή του κόμβου Κ3 Ωραιοκάστρου επί της εξωτερικής περιφερειακής Εγνατίας οδού ώστε να δίνεται η δυνατότητα ασφαλούς εισόδου και εξόδου σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους στους δήμους καθώς και η επέκταση και σύνδεση με την εξωτερική περιφερειακή Εγνατία οδό της γραμμής του μετρό και η δημιουργία τερματικού σταθμού μετεπιβίβασης στον κόμβο Κ3.

Το ψήφισμα αναμένεται να υιοθετήσουν και τα δημοτικά συμβούλια των δήμων έτσι ώστε να προσφύγουν από κοινού στη δικαιοσύνη.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω