«Η πόλη γουστάρει δήμαρχο Μπουτάρη»-Σαν σήμερα η μεγάλη αλλαγή φρουράς στη Θεσσαλονίκη (VIDEOS)

RETRO 14.11.2017 | 10:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Η πόλη γουστάρει δήμαρχο Μπουτάρη»-Σαν σήμερα η μεγάλη αλλαγή φρουράς στη Θεσσαλονίκη (VIDEOS)

Το  βράδυ της  14ης Νοεμβρίου του 2010, ολοκληρώθηκε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης.


Η πόλη άφηνε πίσω το «γαλάζιο» παρελθόν στα αυτοδιοικητικά, με τον κεντρικό δήμο να περνά στα χέρια της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», που είχε κατέβει για δεύτερη φορά στις δημοτικές εκλογές.

Με μια αναμέτρηση «γκραν γκινιόλ», με τον αντίπαλο του Κώστα Γκιουλέκα, ο Γιάννης Μπουτάρης καταφέρνει να πάρει τη νίκη με 419 ψήφους διαφορά, με την πόλη να αφήνει στο παρελθόν την πολυετή θητεία Παπαγεωργόπουλου που στιγματίστηκε από το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Γκιουλέκας είχε νικήσει στην πρώτη Κυριακή και η τελική επικράτηση Μπουτάρη αποτέλεσε μια μνημειώδη ανατροπή. Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα είπε πως θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Ο Γιάννης Μπουτάρης στις πρώτες του δηλώσεις υπό τις ιαχές «η πόλη γουστάρει δήμαρχο Μπουτάρη», επισήμανε τη νίκη της πόλης και ότι θα είναι δήμαρχος όλων των Θεσσαλονικέων.

Στο εκλογικό κέντρο του Γιάννη Μπουτάρη δίνει το παρών πλήθος κόσμου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το στέλεχος της κυβέρνησης Παπανδρέου Ευάγγελος Βενιζέλος που κάνει λόγο για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στην πόλη.

Τους επόμενους μήνες με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου ο Γιάννης Μπουτάρης και το επιτελείο του προχωρούν σε διαρθρωτικές αλλαγές, με στόχο την προσέλκυση τουρισμού στην πόλη, ενώ δίνεται προτεραιότητα στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου, με τον τότε αντιδήμαρχο Οικονομικών Χασδάι Καπόν να αφήνει σαφείς αιχμές στη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου για την κακή δημοσιονομική κατάσταση που άφησε.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω