Μετωπικά διόδια θα λέμε και θα κλαίμε

ΑΠΟΨΕΙΣ 8.11.2017 | 23:03 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μετωπικά διόδια θα λέμε και θα κλαίμε

ΣΑΚΗΣ ΜΟΣΧΗΣ || [email protected]

Είναι γνωστό παλαιόθεν σ’ αυτή τη χώρα ότι «τα ράσα κάνουν τον παπά». Έτσι, επειδή ασθμαίνοντας σπεύδουμε- παρά το χάλι μας- να αποδείξουμε ότι είμαστε σύγχρονοι σαν τους άλλους, αρπάζουμε την όποια «ευκαιρία» περάσει από μπροστά μας και την «αξιοποιούμε». Το ίδιο προφανώς θα κάνουμε και στην περίπτωση αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ειδικά στην αλλαγή προς τα πάνω του ανώτατου ορίου ταχύτητας.


Στο Υπουργείο Μεταφορών, αφού εγκαινίασαν ατελείωτα χιλιόμετρα ασφάλτου πανηγυρίζοντας για την αποτελεσματικότητά τους, αποφάνθηκαν ότι πλέον συντρέχουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν την επισημοποίηση της αύξηση της ταχύτητας σε όλες τις Εθνικές Οδούς. Τώρα θα μπορούμε να οδηγούμε σαν τρελοί με τις ευλογίες του Κράτους.

Η ταχύτητα των 130 χιλιομέτρων ανά ώρα θα σκαρφαλώσει στα 150, συν 10% περίπου που η Τροχαία κάνει «τα στραβά μάτια» και τα 160 με 170 θα γίνουν καθημερινότητα στο ελληνικό οδικό δίκτυο. Προφανώς οι αρμόδιοι βλέπουν… μπροστά. Νομοθετούν για τη μακρινή εποχή που θα αλλάζουμε και πάλι τα αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα, διότι σήμερα, με τις κακοσυντηρημένες «αντίκες» που έχει η πλειοψηφία στην κατοχή της λόγω κρίσης, το μόνο σίγουρο είναι ότι «θα κλάψουν μανούλες».

Αυτοκίνητα τα οποία θα έπρεπε να κοσμούν τις ντάνες των εταιρειών ανακύκλωσης πλέον θα «χτυπάνε τελικές». Αν προσθέσετε τους επίδοξους πιλότους, που ήδη δυστυχώς κυκλοφορούν ανάμεσά μας και κάποιοι «θερίζουν» ζωές στο πέρασμά τους, αντιλαμβάνεστε με ευκολία ότι σύντομα θα πρέπει να σταματήσουμε να κυκλοφορούμε.

Το μόνο που μας σώζει είναι η ακριβή βενζίνη και τα μετωπικά διόδια που θα λειτουργούν σαν φρένο. Κι εμείς, οι αγνώμονες, τόσον καιρό διαμαρτυρόμασταν…

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #78 (04/11/2017-05/11/2017)

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω