Εκπαίδευση Λιμενικών για θέματα αρχαιοκαπηλίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 12.10.2017 | 17:58 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Εκπαίδευση Λιμενικών για θέματα αρχαιοκαπηλίας

Με μέριμνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου, στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «HELLAS LIBERTY», επιμορφωτικό σεμινάριο επί θεμάτων «Αρχαιοκαπηλίας – Τεκμηρίωσης Αρχαιοτήτων» σε στελέχη της υπόψη Διεύθυνσης και έξι Λιμενικών Αρχών.

Συγκεκριμένα, την πρώτη εκπαιδευτική ημέρα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες/παρουσιάσεις από τους κ.κ. Τμηματάρχες – Αρχαιολόγους Α) του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Τεκμηρίωσης, Δημοσίευσης και Αρχείου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και Β) του Τμήματος Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και από εξειδικευμένη Αξιωματικό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τη δεύτερη και τη τρίτη ημέρα του υπόψη σεμιναρίου, ακολούθησε στοχευόμενη εκπαίδευση σε θέματα δίωξης αρχαιοκαπηλίας από Αξιωματικούς και στελέχη ΕΛ.ΑΣ του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομίας και Αρχαιοτήτων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομίας και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω