Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ / ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ / Ζητούνται «μυαλωμένοι» πολιτικοί

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

10/10/20177:41 μμ

Ζητούνται «μυαλωμένοι» πολιτικοί

Ζητούνται «μυαλωμένοι» πολιτικοί

Τουρισμός, ενέργεια, αγροτοδιατροφική παραγωγή, πολιτισμός, real estate και logistics-μεταφορές.

Αυτά τα μεγάλα αναπτυξιακά «χαρτιά» της χώρας προσελκύουν ήδη σημαντικές επενδύσεις και θα εξακολουθήσουν να αποτελούν πόλους προσέλκυσης του ενδιαφέροντος ξένων και ελληνικών κεφαλαίων.

Το ΑΕΠ θα αυξηθεί επειδή οι κάθε λογής επενδύσεις από τους παραπάνω κλάδους θα αποδίδουν και θα δημιουργούν νέο πλούτο, θα συμβάλλουν στην αύξηση των εξαγωγών, στην εισροή συναλλάγματος, στην δημιουργία θέσεων εργασίας και εν τέλει και στην άνοδο των πάσης φύσεως εσόδων (φορολογικών, ασφαλιστικών κα) με προορισμό τα κρατικά ταμεία.

Η λύση δεν είναι η στείρα και ατέρμονη υπερφορολόγηση, ούτε η κατατρομοκράτηση της αγοράς και των επαγγελματιών.

Η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η ενεργή υποστήριξη και διευκόλυνση όσων θέλουν να φέρουν τα λεφτά τους στην χώρα μας για να επενδύσουν και προφανώς και για να κερδίσουν.

«Φιλανθρωπικού» χαρακτήρα επενδύσεις δεν υπάρχουν, ούτε επενδυτές-ηλίθιοι που θα κάθονται να χάνουν χρόνο και χρήμα επειδή κυβερνήσεις, υπουργοί, αξιωματούχοι και λοιποί παρατρεχάμενοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Σταθερότητα χρειαζόμαστε, μπέσα από τους πολιτικούς, αξιολόγηση στις δομές του δημοσίου και «ξήλωμα» όσων προσώπων ή καταστάσεων δεν μπορούν να ακολουθήσουν την χώρα στην νέα πορεία, που όλοι μας επιθυμούμε να έχει.

Δεν θέλουμε σωτήρες, «Μεσσίες», χαρισματικούς και παιδιά-θαύματα, αλλά ανθρώπους της παραγωγής, που δεν είναι παιδιά κάποιας κομματικής νεολαίας ή ενός κομματικού «σωλήνα».

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Διαμαντίδης είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και στο Ράδιο-Θεσσαλονίκη διατηρεί το οικονομικό ρεπορτάζ από το 2005 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα είναι οικονομικός συντάκτης στο site Thessnews.gr, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε ως δημοσιογράφος από το 1996 έως το 2014 στην καθημερινή οικονομική εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Γραφείο Βορείου Ελλάδος-συγκρότημα Πήγασου) και από το 1998-2003 στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής.Στο πεδίο της επικοινωνίας διατηρεί από το 2010 μέχρι και σήμερα το Γραφείο Τύπου της ΔΕΘ-Helexpo και από το 2017 μέχρι και σήμερα το Γραφείο Τύπου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Έχει συνάψει και υλοποιήσει πολλές ακόμη συνεργασίες στο κομμάτι της επικοινωνίας, όπως με την εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων Artion, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) κα.Παράλληλα από το 2015-2017 δραστηριοποιήθηκε στην εταιρεία Hyphen SA (με έδρα την Θεσσαλονίκη) στο κομμάτι της δημιουργίας περιεχομένου (content creation and marketing) και της διαχείρισης της εικόνας της επιχείρησης στα ΜΜΕ.Ομιλεί άριστα την Αγγλική και αρκετά καλά την Γερμανική.

/ Δείτε ακόμα

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

15.7.20228:10 πμ

«Βρισκόμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης κρίσης που αντιμετώπισε ποτέ η χώρα (…) Πρώτα από όλα θα χάσουμε την ευημερία μας», επισήμανε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανών Εργοδοτών, Ράινερ Ντούλγκερ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έλλειψης φυσικού αερίου.   Η Γερμανία “ξύπνησε” από τον

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

27.5.20228:12 πμ

Ευκαιρία λένε η σημερινή ενεργειακή κρίση γιατί η χώρα θα στραφεί στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μεγαλύτερη ένταση και σε κάποια χρόνια θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της από εκεί. Ευκαιρία είναι η “πράσινη μετάβαση” γιατί θα προκύψει

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

21.5.20229:55 πμ

Έντονη και διάχυτη είναι η αίσθηση πως η ακρίβεια σε όλη την αγορά δεν πρόκειται να κοπάσει, αλλά αντίθετα θα γίνει πολύ μεγαλύτερη.   Όλοι μας «πληρώνουμε το μάρμαρο» της ακρίβειας, που έχει πλήξει όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

7.5.20228:00 πμ

“Δεν πρόκειται να περιμένω μέχρι το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο να αλλάξει πορεία”…   Η ατάκα του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του μηνύματος του για το ενεργειακό πακέτο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει “στριμωχτεί” πολύ από το όλο θέμα. Και θα

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

27.4.20227:00 πμ

Με πάνω από ένα μήνα καθυστέρηση τέθηκε σε εφαρμογή η περιβόητη πλατφόρμα για την επιδότηση του κόστους καυσίμων με ποσά της τάξης των 13 ευρώ το μήνα.   Από το μέσον Μαρτίου και μετά και μέσα στις εορτές του Πάσχα

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

10.4.20228:20 πμ

Η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία αποκαλύπτει όλο και περισσότερο πως η “ειδική επιχείρηση” του Πούτιν χρηματοδοτείται με τα Ευρώ των Ευρωπαίων για το φυσικό αέριο που τους πωλεί.   Εάν η Ευρώπη θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος, τότε θα

thess

Επικαιρότητα

Uncategorized

23.3.20248:40 μμ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

23.3.20246:20 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή