Χρ. Σταϊκούρας στην ThessNews: ΣΥΡΙΖΑ και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες  (video)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 8.10.2017 | 23:33 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Χρ. Σταϊκούρας στην ThessNews: ΣΥΡΙΖΑ και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες (video)

Συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ || [email protected]

Άνθρωποι της οικονομίας και της πολιτικής μιλούν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εφημερίδα ThessNews στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2017.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας ερωτώμενος για το θέμα των επενδύσεων σχολίασε πως για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις πρέπει να φτιάξει το περιβάλλον το οποίο θα βοηθήσει την προσέλκυση επενδύσεων, εγχώριων και εξωχώριων, μικρών και μεγάλων. "Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν ξέρει να δημιουργήσει αυτό το περιβάλλον" σημείωσε αναφέροντας την μεγάλη φορολογία στις επιχειρήσεις, την διόγκωση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, τις οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, την πιστωτική συρρίκνωση, την χαμηλή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. "Η σημερινή κυβέρνηση βάζει διαρκώς εμπόδια στο επιχειρηματικό περιβάλλον. ΣΥΡΙΖΑ και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες" επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων λόγω τρίτης αξιολόγησης, ο κ. Σταϊκούρας ευχήθηκε αρχικά η τρίτη αξιολόγηση να κλείσει το αργότερο μέχρι το τέλος της χρονιάς τονίζοντας πως η κυβέρνηση απέτυχε στην επίτευξη υψηλού ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης ενώ στάθηκε αρνητικός στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% για τα επόμενα χρόνια.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω