Γ. Κουμουτσάκος στην ThessNews: Κουφάρι θλιβερό το Ελληνικό (video)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 8.10.2017 | 23:14 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γ. Κουμουτσάκος στην ThessNews: Κουφάρι θλιβερό το Ελληνικό (video)

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ || [email protected]

Άνθρωποι της οικονομίας και της πολιτικής μιλούν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εφημερίδα ThessNews στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2017.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος ερωτώμενος για  το θέμα του Ελληνικού σχολίασε πως "το Ελληνικό είναι ένα κουφάρι θλιβερό ενώ θα μπορούσε να ήταν ένα κέντρο δημιουργίας, πολιτισμού, παραγωγής, ανάπτυξης και χιλιάδων θέσεων εργασίας". Στο τι θα έκανε μια κυβέρνηση της ΝΔ ανέφερε πως όλοι οι θεσμοί της χώρας λειτουργούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και θεσμικό και μέσα σε ένα μήνυμα πολιτικό. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακραία επιφυλακτικότητα και πλήρη αρνητικότητα σε ξένες επενδύσεις και ιδιωτική επιχειρηματικότητα και πως απείλησε το ΚΑΣ.

Για την επένδυση χρυσού στην Χαλκιδική σημείωσε πως έχουν γίνει απανωτά λάθη από την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε τραγικό το ενδεχόμενο η επιχείρηση να αποχωρήσει από τη χώρα. Συμπλήρωσε ότι ο διάλογος θα πρέπει να έχει κάποια όρια, ώστε να μην γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αυτούς που θέλουν να σταματήσει η επένδυση. Υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει δηλητηριάσει την δυνατότητα συναινέσεων και συγκλίσεων και πως κάθε πρόσκλησή της για συναίνεση μοιάζει πρόσκληση για συνενοχή. 

Για την πρότασή του περί καθιέρωσης μέρα εθνικής συμφιλίωσης έκανε λόγο για ανάγκη να αποφύγουμε στο μέλλον στρατηγικές οξείας πόλωσης και διχασμού επισημαίνοντας ότι μπροστά στις προσεχείς εκλογές  η ένταση, η πόλωση και ο διχαστικός λόγος θα ενισχύονται.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω