Δ. Δημητριάδης στην ThessNews: «Θέλω να επέλθει ομόνοια στην περιοχή» (video)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 8.10.2017 | 22:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δ. Δημητριάδης στην ThessNews: «Θέλω να επέλθει ομόνοια στην περιοχή» (video)

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ || [email protected]

Άνθρωποι της οικονομίας και της πολιτικής μιλούν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εφημερίδα ThessNews στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2017.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», Δημήτρης Δημητριάδης υποστήριξε αρχικά πως η εταιρία ανέστειλε προσωρινά την απόφασή της να σταματήσει την επένδυσή της στην Ελλάδα επειδή δόθηκαν κάποιες άδειες που εκκρεμούσαν στην Ολυμπιάδα και έτσι «η εταιρία θεώρησε σαν θετικό σημάδι την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με το υπουργείο».

«Δεν έχει δοθεί η άδεια για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις Σκουριές. Είναι ένα κρίσιμο θέμα και περιμένουνε να δούμε τα θετικά σημάδια από την κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι με την έναρξη της διαιτησίας και του εποικοδομητικού διαλόγου θα δοθεί λύση και σε αυτό το θέμα σύντομα» συμπλήρωσε ο κ. Δημητριάδης.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν από την τοπική κοινωνία και για τους δεκάδες κατοίκους που είναι κατηγορούμενοι σημείωσε πως «έγιναν ακρότητες, η εταιρία δεν έχει κυνηγήσει κανέναν, όλα αυτά είναι αυτεπάγγελτα. Θέλω να επέλθει ομόνοια στην περιοχή για να ευοδώσει η επένδυση».

Στο ενδεχόμενο να εξελισσόταν ομαλά η επένδυση και τι θα σήμαινε αυτό, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως «το εργοστάσιο των Σκουριών θα βρισκόταν σε πλήρη παραγωγή, θα είχε ξεκινήσει η κατασκευή του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στο Μαντεμλάκκος και συγχρόνως θα έπρεπε να μπαίνουν τα θεμέλια για την μεταλλουργία».

«Τώρα δεν έχουμε τελειώσει ακόμη το έργο των Σκουριών, θέλουμε ακόμη δύο χρόνια να το τελειώσουμε, δυστυχώς. Αν πάνε όλα καλά το 2021-22» σχολίασε.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω