Κόντρα Γαβρόγλου με Σύγκλητο του ΑΠΘ - Δεν συμφωνεί με αστυνομική επέμβαση για τα ναρκωτικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 12.9.2017 | 14:43 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κόντρα Γαβρόγλου με Σύγκλητο του ΑΠΘ - Δεν συμφωνεί με αστυνομική επέμβαση για τα ναρκωτικά

THESSNEWS-DESK

Δεν συμφωνεί με την δικαστική και αστυνομική συνδρομή για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών μέσα στο Αριστοτέλιο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από την απόφαση της Συγκλήτου και του πρυτανικού συμβουλίου ΑΠΘ, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι «πρέπει να μας προβληματίσει η κίνηση (του ΑΠΘ) με την εξής έννοια: Οι πρώτοι που έχουμε αναγνωρίσει ότι υπάρχει παραβατικότητα μέσα στα ΑΕΙ είμαστε εμείς. Και γι’ αυτόν τον λόγο, μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση συγκροτούμε μία επιτροπή αντιμετώπισης της παραβατικότητας, για τη σύνταξη ενός πλαισίου λειτουργίας αυτών των πραγμάτων. Από το 2011 δεν υπήρχε καμία νομοθέτηση στο θέμα, άρα οι πρυτάνεις είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο με κάποιον τρόπο το άφησαν να κακοφορμίσει, διότι το θέμα της παραβατικότητας δε λύνεται μόνο με την αστυνομία».

Από την πλευρά της η ηγεσία του ΑΠΘ δεν έχει αντιδράσει. Ωστόσο, καθηγητές του ιδρύματος δήλωναν στην «Κ» ότι μόνος στόχος της απόφασης ήταν η προστασία των φοιτητών ενώ επέκριναν τον κ. Γαβρόγλου για δύο σημεία της δήλωσής του. Πρώτον, επειδή δήλωσε ότι τα ΑΕΙ δεν έχουν κάνει τίποτα έως τώρα για το πρόβλημα της παραβατικότητας όσο και επειδή συνέδεσε την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΑΠΘ με τον χρόνο την επίσκεψή του στη ΔΕΘ.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω