«Πάγωσε» η πρεμιέρα των εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη-Αγοράζουν μόνο γάντια και κασκόλ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 9.1.2017 | 12:38 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Πάγωσε» η πρεμιέρα των εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη-Αγοράζουν μόνο γάντια και κασκόλ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ || [email protected]

Η Θεσσαλονίκη την Δευτέρα το πρωί μπήκε στην... κατάψυξη και μαζί με την πόλη, μπήκαν και οι εκπτώσεις αφού οι καταναλωτές  δεν βγήκαν για ψώνια, πράγμα λογικό λόγω των θερμοκρασιών που επικρατούν.

Τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο έχουν ήδη αναρτήσει από σήμερα στις βιτρίνες τους ποσοστά εκπτώσεων που αγγίζουν το 50% και 70%, ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι πελάτες θα… αργήσουν λίγες μέρες.

Σύμφωνα με την Μαρία Παπαδοπούλου, υπεύθυνη καταστήματος ενδυμάτων στην Βενιζέλου, «δεν αναμένεται κίνηση, ειδικά σήμερα καθώς όπως βλέπουμε το κρύο δυσκολεύει τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης για να βγούνε από το σπίτι τους» τονίζει χαρακτηριστικά  και συνεχίζει: «από την Τετάρτη προβλέπουμε να ανεβεί η κίνηση, πιστεύω ότι θα έχουμε δουλειά. Το ξεκίνημα των εκπτώσεων δεν είναι και το καλύτερο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε η τελική κατάληξη να είναι όπως η περσινή, που τελείωσε πολύ καλά η εκπτωτική περίοδος».

Όπως αναφέρει η Μαρία Πλαβύδου, ο κυριότερος λόγος για την μειωμένη κίνηση είναι το... αρκετό κρύο που υπάρχει στην πόλη. «Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, το κρύο είναι αρκετό και παίζει καταλυτικό ρόλο στην μειωμένη κίνηση του κόσμου, αν δεν υπήρχε αυτό το κρύο, θα υπήρχε κίνηση» αναφέρει. Η ίδια συνεχίζοντας, τόνισε πως πέρα από τις εκπτώσεις και τις μειωμένες προσφορές σε ρούχα και σε άλλα προϊόντα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση στον τομέα των... σκουφιών-γαντιών-ζεστών ρούχων. «Οι περισσότεροι ψωνίζουν ζεστά ρούχα, γάντια και σκουφιά. Με αυτό το κρύο, πρέπει να είσαι 100% προφυλαγμένος και ο κόσμος το έχει αντιληφθεί αυτό, ψωνίζοντας επιλεγμένα είδη για την προστασία του από τον παγετό» σχολιάζει.

Ξεπουλούν γάντια και κασκόλ

Λόγω καιρικών συνθηκών οι αγοραστές επιλέγουν τα... αναγκαία, σύμφωνα με την Κατερίνα Χατζηαναστασίου. «Το καταναλωτικό κοινό θα αγοράσει και αγοράζει τα αναγκαία και τα απαραίτητα που θα τον βοηθήσουν να ανταπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες που πλήττουν την πόλη αυτές τις ημέρες. Θα αγοράσει, σκουφιά, γάντια, κασκόλ, έχουν έρθει πελάτες που είπαν ότι πρώτη φορά στη ζωή τους αγόρασαν γάντια λόγω του παγετού» δηλώνει χαρακτηριστικά. Η ίδια, συνεχίζοντας ανέφερε το κακό ξεκίνημα που πραγματοποιείται για την εκπτωτική περίοδο. «Όπου κρύο... κακό, ξεκινάει δύσκολα η εκπτωτική περίοδος και για εμάς, αλλά και για τους καταναλωτές. Υπάρχουν πολλοί που περιμένουν την καλύτερη προσφορά, σήμερα πιστεύω δεν θα πάει καλά η μέρα αλλά στην συνέχεια της εβδομάδας ελπίζω να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο» επισημαίνει.

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω