Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε από την κακοκαιρία και δεν πήγε στο Πήλιο – Μεγαλύτερη ζημιά την Πρωτοχρονιά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 6.1.2017 | 18:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε από την κακοκαιρία και δεν πήγε στο Πήλιο – Μεγαλύτερη ζημιά την Πρωτοχρονιά

ΖΩΗ ΤΑΣΚΑ || [email protected]

Η επικείμενη κακοκαιρία στην χώρα μας αυτό το τριήμερο επηρέασε αρνητικά τον τουρισμό στην Τσαγκαράδα που βρίσκεται στις πλαγιές του Πηλίουκαθώς ο κόσμος τρομοκρατήθηκε και προτίμησε να ακυρώσει τις κρατήσεις του.

Το θέμα ξεκίνησε από την Πρωτοχρονιά

Όπως αναφέρει στη TheesNews η Χρύσα Χατζηπλή Πρόεδρος του τουριστικού και αναπτυξιακού συλλόγου Τσαγκαράδων το πρόβλημα με την επικείμενη κακοκαιρία ξεκίνησε από τις κρατήσεις της Πρωτοχρονιάς «από τις 26, 27 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι πρώτες ακυρώσεις οπού μάλιστα είχαμε και έκτακτες αναχωρήσεις από τους ανθρώπους που ήδη διέμεναν, φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσουν να περάσουν την Μαλακάσα από τι στιγμή που είχαν πει ότι θα υπάρχει ένα μέτρο χιόνι».

Μόνο οι θεσσαλονικείς πήγαν κανονικά τη πρωτοχρονιά

Η κ. Χατζηπλή προσθέτει «η πρωτοχρονιά είχε πάρα πολλές ακυρώσεις λόγω των καιρικών φαινομένων. Απλά να αναφέρουμε ότι στους ορεινούς προορισμούς το να χιονίσει δεν θεωρείται κάτι κακό ίσα ίσα αποτελεί δέλεαρ. Απλά εννοείται ότι υπάρχει οργάνωση με μέτρα αποχιονισμού, εκχιονιστικά και επειδή δεν είναι πρωτόγνωρες συνθήκες για εμάς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Μόνο οι θεσσαλονικείς δεν επηρεάστηκαν».

Το πρώτο τριήμερο της χρονιάς δέχθηκε και αυτό πλήγματα

Τα Θεοφάνια είναι το πρώτο τριήμερο του 2017. Ωστόσο και πάλι η ενημέρωση των πολιτών ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας «τους σταμάτησε» από μια απόδραση.

«Σε αυτό το τριήμερο ξεκίνησε η πάρα πολύ μεγάλη ζημιά από τη Δευτέρα από τι στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για το ποιες πόλεις θα θαφτούν στο χιόνι. Ενδεικτικά θα σας πως σε κατάλυμα 10 δωματίων έγιναν μέσα σε λιγότερα από 24 ώρες 7 ακυρώσεις» τονίζει στη TheesNews η Χρύσα Χατζηπλή.

«Αυτό είναι αρκετά καταστροφικό και θεωρώ αρκετά επιπόλαιο να γίνονται τέτοιες προβλέψεις οι οποίες μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι άνθρωποι πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχουν  σε κάποιες επαγγελματικές ομάδες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θέλουμε να κινδυνεύσει ο κόσμος» πρόσθεσε.  

«Όταν όμως ο κόσμος ακούει ότι στη Μαλακάσα θα έχει ένα μέτρο χιόνι και οι συστάσεις είναι μην κινήστε στην εθνική οδό αν δεν είναι ανάγκη όπως καταλαβαίνεται ο κόσμος φοβάται» κατέληξε.    

 Ο κόσμος ήθελε να το ακυρώσει

«Ο καιρός επηρέασε πολύ αλλά το προσπαθήσαμε. Ο κόσμος ήθελε να ακυρώσει, αλλά τους έλεγα “δεν έχει τίποτα”. Τους είπα “ελάτε δεν έχει τίποτα και ο δρόμος και το χωριό”, είμαι υπεύθυνη εγώ» δηλώνει η Κερασία Ζάγκα  ιδιοκτήτρια ξενώνα στους στην Τσαγκαράδα Πηλίου

«Την πρωτοχρονιά είχαμε πάρα πολλές ακυρώσεις. Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε αλλά τελικά είχαμε χιόνι ένα πόντο» πρόσθεσε.

Με τη σειρά του και ο κ. Κώστας ιδιωτικός υπάλληλος στο κομμάτι του τουρισμού ανέφερε πως ότι και ο ίδιος φοβήθηκε με τις προβλέψεις γα την κακοκαιρία «αρκετός κόσμος φοβήθηκε, δεν είναι όμως τόσο ακραία τα πράγματα. Γεγονός ήταν ότι κάποιοι σίγουρα ακύρωσαν κα κάποιοι δεν ήρθαν. Και εμείς από την πλευρά μας φοβηθήκαμε τι θα γίνει αλλά ο κόσμος τελικά ήρθε».

Το θετικό είναι όπως δήλωσε στη TheesNews ο κ. Νίκος ξενοδοχειακός υπάλληλος ότι «υπάρχουν και σήμερα αφίξεις. Εμείς βέβαια είμαστε από τους τυχερούς που δεν είχαμε ακυρώσεις όμως όπως μαθαίνουμε από συναδέλφους υπάρχουν» ενώ πρόσθεσε πως όλη αυτή η τρομοκρατία με τον καιρό επηρέασε και έγινε μεγάλη ζημιά διότι ο κόσμος έκανε πάρα πολλές ακυρώσεις αλλά χωρίς λόγο όπως τελικά αποδείχθηκε.

Η επόμενη ημέρα

Η κ. Χατζηπλή ανέφερε πως θα δούνε για το ποιες κινήσεις θα ακολουθήσουν ωστόσο βασικό τους μέλημα είναι οι άνθρωποι που επισκέφτηκαν τον τόπο τους αυτές τις ημέρες να περάσουν καλά γιατί το αξίζουν. 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω