Σκυλιά μαζί με… ασθενείς στο Παπανικολάου! (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 5.1.2017 | 09:27 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σκυλιά μαζί με… ασθενείς στο Παπανικολάου! (ΦΩΤΟ)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || [email protected]

Άντρο αδέσποτων ζώων θυμίζουν οι εξωτερικοί χώροι του νοσοκομείου Παπανικολάου στην Εξοχή Θεσσαλονίκης, αφού το ζήτημα των υπεράριθμων αδέσποτων σκύλων και γατών έχει απασχολήσει πολλές φορές τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος στο παρελθόν.

Την ώρα που το δημοσίευμα της Guardian για την κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία προκάλεσε την πρώτη πολιτική αντιπαράθεση του 2017 μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα πολύπαθο Παπανικολάου έχει να αντιμετωπίσει εκτός των άλλων προβλημάτων και τα… τετράποδα.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που απέστειλε αναγνώστης στην Thessnews, όπου ένα σκύλος λόγω του ψύχους βρήκε ζεστασιά σε έναν από τους διαδρόμους της γναθοχειρουργικής κλινικής προκειμένου να κοιμηθεί, την ώρα που από δίπλα περνούν ασθενείς.

Σύμφωνα με την Συμέλα Τεμερτζίδου, μέλος του δ.σ. του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου τα πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο Παπανικολάου δεν είναι καινούργιο. Όπως αναφέρει η ίδια στην Thessnews, «ο μεγάλος εξωτερικός χώρος του νοσοκομείου ευνοεί την ύπαρξη αδέσποτων. Μάλιστα μετά την λήξη της κυνηγετικής περιόδου έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κυνηγοί να αφήνουν σκυλιά στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου».

Με δεδομένη την μεγάλη έκταση του νοσοκομείου, έχουν γίνει στο παρελθόν παρεμβάσεις με τη συνδρομή φιλοζωικών οργανώσεων ώστε να υπάρξει τουλάχιστον στείρωση των ζώων, αφού δεν είναι λίγες φορές που έχουν κάνει την εμφάνιση τους κουτάβια, ενδεικτικό του γεγονότος ότι τα αδέσποτα αυξάνονται και… πληθύνονται!  

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω