Κορεάτικο μοσχάρι με σάλτσα και ρύζι

ΥΓΕΙΑ 12.8.2019 | 22:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κορεάτικο μοσχάρι με σάλτσα και ρύζι

THESSNEWS-DESK

Ζουμερό και τρυφερό μοσχάρι σε σάλτσα μπαχαρικών με σουσάμι και κρεμμυδάκια.

Συστατικά

1/2 φλ. ζωμός βοδινού
1/3 φλ. σόγια σος
1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ. σούπας σησαμέλαιο
1 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
1 κ. γλυκού έτοιμη σάλτσα Sriracha
1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/2 κ. γλυκού λευκό πιπέρι
1,200 kg μοσχαρίσια σπάλα σε κύβους
3 κ. σούπας corn flour
1 κ. γλυκού σουσάμι
2 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
βρασμένο ρύζι

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το ζωμό βοδινού με τη σόγια σος, τη μαύρη ζάχαρη, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού, το τζίντζερ, τη Sriracha και το πιπέρι.
Βάλε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το μείγμα ζωμού, ανακατεύοντας καλά.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε τη χύτρα με το καπάκι της και άφησε να βράσει το φαγητό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του σκεύους για περίπου 20 λεπτά.
Απασφάλισε με προσοχή τη χύτρα, ώστε να απελευθερωθεί ο ατμός και έπειτα δυνάμωσε τη φωτιά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το corn flour με τρεις κουταλιές νερό.
Ρίξε το μείγμα corn flour στη χύτρα και ανακάτεψε καλά, μέχρι να πήξε η σάλτσα για περίπου τρία λεπτά.
Σέρβιρε με το βρασμένο ρύζι και πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σουσάμι.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω