Καλοκαιρινό τουρλού με τηγανητά αυγά

ΓΕΥΣΗ 4.8.2019 | 22:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καλοκαιρινό τουρλού με τηγανητά αυγά

THESSNEWS-DESK

Ζουμερό τουρλού λαχανικών της εποχής με τηγανητά αυγά.

Συστατικά

1 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 μέτρια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλυκού θυμάρι
1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 μέτρια πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
2 μεγάλα αυγά

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
Πρόσθεσε και το κολοκύθι και συνέχισε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Ρίξε τις ντομάτες, το θυμάρι και την πάπρικα και σιγόβρασε για 20 λεπτά.
Στο φούρνο ψήσε την πιπεριά ολόκληρη για 15 λεπτά, αφαίρεσε τα σπόρια και το κοτσάνι και κόψ’ την σε κυβάκια.
Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε την ψητή πιπεριά και αλατοπίπερο και άφησε να κρυώσει το φαγητό.
Τηγάνισε τα αυγά σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Σέρβιρε το τουρλού με έξτρα πιπέρι και με ένα αυγό σε κάθε πιάτο.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω