Η τέχνη της θαλασσινής γαστρονομίας βρήκε θέση σε μια κουζίνα 40 χρόνων στην Κρυοπηγή

ΓΕΥΣΗ 26.7.2019 | 10:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η τέχνη της θαλασσινής γαστρονομίας βρήκε θέση σε μια κουζίνα 40 χρόνων στην Κρυοπηγή

THESSNEWS-DESK

Όταν ο Γιώργος Σουσούρας έβγαινε στις ακτές μετά τα πολύωρα υποβρύχια ψαρέματά του, συνέχιζε με την «ψαριά» της γης: βότανα, άγρια χόρτα και, κυρίως, κρίταμα. Ποτισμένα στο ιώδιο και στη δυνατή αλμύρα, τα κρίταμα σιγά-σιγά άρχισαν να γίνονται η πεμπτουσία λίγων και καλών πιάτων, που έβγαιναν από μια κουζίνα εντελώς ανεπιτήδευτη.

Ήταν η καλύτερη συντροφιά πλάι στα θεσπέσια μεγάλα ψάρια του και η πρώτη ύλη για μια σαλάτα ολοζώντανη, φίνα και καλοκαιρινή. Όλες οι επίγειες γεύσεις, οι Κασσανδρινές ελιές, τα φρέσκα από μπαχτσέδες λαχανικά, τα βότανα και ό,τι άλλο ψάρευαν τα ακούραστα χέρια του, κούμπωναν με τη φαντασία της Ελένης, για να δημιουργήσουν μια κουζίνα ελάχιστης παρέμβασης.

Διαβάστε περισσότερα στο GLOW.GR

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω