ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 12.6.2019 | 07:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ

Γράφει η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΙΟΥΤΑ, στέλεχος ΝΔ

Μια εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές κι ενώ έχουν καταλαγιάσει οι διαφόρου τύπου αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων και των αρχηγών τους, νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή, όχι βέβαια για να γίνει η αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά για να κατανοήσουν οι παρατάξεις το θυμικό αλλά και το σκεπτικό του λαού μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεται ούτε να αποτυπωθεί ούτε να ερμηνευθεί. Μπορεί ο πρωθυπουργός αλλά και κορυφαία στελέχη της κυβερνήσεως του να ακροβατούν μεταξύ των εννοιών της μη νίκης όμως σίγουρα όχι ήττας, αλλά είναι σίγουρο, ότι η πλειοψηφία του κόσμου που όσο μπορώ αφουγκράζομαι, ερμήνευσε το αποτέλεσμα ως μια ηχηρή σφαλιάρα στην αλαζονεία του αλάθητου της Αριστεράς.

Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το ευχαριστήθηκε, μάλιστα, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει άλλη κοροϊδία. Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι το αποτέλεσμα, καθώς οι εκλογές έγιναν, τελείωσαν κι έρχονται τώρα άλλες πιο σημαντικές για το μέλλον μας, οι βουλευτικές. Το ζητούμενο, τουλάχιστον για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη στην οποία ανήκω, είναι να καταλάβουμε πώς αυτός ο λαός που υποτάχθηκε στις αυταπάτες του κ. Τσίπρα, τώρα -παρά την πλούσια παροχολογία- του γύρισε την πλάτη.

Δεν σας κρύβω ότι ανήκα στη μερίδα των πολιτών που δεν μπορούσα να πιστέψω πώς μια τόση μεγάλη μερίδα του λαού μας πίστεψε τα ψέματα και τις υποσχέσεις αυτού του απίστευτου συνονθυλεύματος αντιλήψεων και απόψεων που πολλές φορές κινούνταν στα όρια της αστικής δημοκρατίας μας. Μπορώ να εκμυστηρευθώ ότι θύμωνα και με τους συμπολίτες μου, που πίστευαν αυτά τα τερατώδη ψέματα περί αλλαγής της Ευρώπης, περί των αγορών που θα χορεύουν για εμάς κ.ο.κ.

Τώρα, μετά βεβαιότητας μπορώ να παραδεχθώ ότι έσφαλα στην κρίση μου. Αυτός ο λαός, που του έταξε ο κ. Τσίπρας «τον ουρανό με τα άστρα» και τον πλήρωσε τοις μετρητοίς λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και παρόλα αυτά τον καταψήφισε, αποκλείεται να πίστεψε τις ανεύθυνες πολιτικές του. Αυτός ο λαός που υποτίθεται ότι έβλεπε ανάπτυξη στην τσέπη του (ελέω επιδομάτων παραμονές των εκλογών…) και παρόλα αυτά έστειλε την κυβέρνηση 9,5% πίσω από την Δεξιά δεν μπορεί να τρώει τόσο κουτόχορτο όσο θέλουν να πιστεύουν οι αριστεροί κατηχητές.

Ναι, το 2015 ήταν ο Σύριζα απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, αλλά ήταν η απελπισία και τίποτα άλλο που οδήγησαν τον λαό μας στα πειράματα του Γιάνη και στην επιμονή στις αυταπάτες του πρωθυπουργού. Δεν ήταν η ελπίδα ότι η πρόταση της Αριστεράς θα αποδεικνυόταν σωτήρια (δεν υπήρχε καμία περίπτωση γι’ αυτό) αλλά η απογοήτευση ότι τα μέχρι τότε ισχυρά πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα καλύτερο για το λαό μας.  

Αυτό δείχνει ότι το έχει καταλάβει και ο αρχηγός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και υπόσχεται την ελπίδα. Ο λαός μας δεν αξίζει άλλη απογοήτευση και δεν πρέπει να ξανανιώσει τέτοια απελπισία. Γι’ αυτόν τον στόχο θα παλέψουμε.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #161 (08/06/2019-09/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω