Ποιοι κατεβαίνουν στις εκλογές με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης και ποιοι... περιμένουν

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 11.6.2019 | 18:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ποιοι κατεβαίνουν στις εκλογές με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης και ποιοι... περιμένουν

γράφει ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Μπορεί ο Ανδρέας Παπαμιμίκος να αποσύρθηκε όμως υπάρχουν άλλοι που συνωστίζονται για μία θέση στη λίστα των υποψηφίων της ΝΔ για Θεσσαλονίκη, κάτι που πονοκεφαλιάζει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η λίστα θα κλείσει αργά, κάτι που δεν το θέλει κανένας. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό! Έτσι, κάποιοι  κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί και οι θέσεις πολύ λιγότερες…

Πιο συγκεκριμένα, για τις 12 θέσεις των ανδρών του ψηφοδελτίου (από φέτος η ποσόστωση γυναικών εφαρμόζεται ανά περιφέρεια και όχι στην Επικράτεια), υπάρχουν πέντε κατηγορίες. Σημειώστε:

Μία κατηγορία από… μόνος του είναι ο Κώστας Καραμανλής. Δεύτερη κατηγορία είναι οι εκλεγμένοι βουλευτές (Δημ. Σταμάτης, Κ. Γκιουλέκας και Στ. Καλαφάτης). Τρίτη όσοι έχουν ξανακατεβεί σε εκλογές (Σ. Σιμόπουλος, Δ. Πανοζάχος, Π. Κοκκόρης). Τέταρτη οι του μητρώου στελεχών νέοι: Παπαγεωργίου, Καραγιαννακίδης, Γκολιδάκης, Μπουραζάνας. Πέμπτη όσοι εξεδήλωσαν σχετική επιθυμία και τους καλοβλέπει η ηγεσία της ΝΔ: Δημ. Κούβελας, Κώστας Ανεστίδης, Δημ. Βενιέρης.

Το πρόβλημα: όλοι αυτοί είναι πολλοί! Και στις κατηγορίες 4-5 πρέπει να κοπούν κάποιοι. Ποιοι άραγε; Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο περίπλοκα εάν άλλα δύο ισχυρά στελέχη, η Μαρία Σπυράκη και ο Νίκος Ταχιάος, που κατέβηκαν στις πρόσφατες εκλογές, θελήσουν να μπουν στην ίδια λίστα…

 

Οι γυναίκες

Πιο εύκολα φαίνονται τα πράγματα στην περίπτωση των γυναικών. Χρειάζονται οκτώ γυναίκες και υπάρχουν επτά, άρα λείπουν οι διαγκωνισμοί.

Πρόκειται για τις Έλενα Ράπτη, Άννα Ευθυμίου, Σύνθια Σάπικα, Βίκυ Νάκου, Αν. Τσαμπασλή, Αφροδίτη Λατινοπούλου, Νιόβη Παυλίδου.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έγινε πρόταση και στην κόρη του Γιώργου Ορφανού, Ηρώ, προκειμένου να κλείσουν οι «πληγές» των δημοτικών εκλογών.
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #161 (08/06/2019-09/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω