Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα

ΑΠΟΨΕΙΣ 11.6.2019 | 07:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα

γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ, υποψήφιος βουλευτής ΚΙΝ. ΑΛ. Α? Θεσσαλονίκης

Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα στενάχωρη. Σίγουρα στην Θεσσαλονίκη η στεναχώρια είναι πιο μεγάλη και μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στις εκλογές. Κρατώ, ως θετική την δήλωσή του ότι μένει στο Κίνημα Αλλαγής. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι μια ξεχωριστή ακαδημαϊκή και πολιτική προσωπικότητα, με σημαντική προσφορά και λάθη, όπως ο καθένας που πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις σε μια ταραγμένη εποχή. Μπροστά, υπάρχουν δυνατότητες να προσφέρει στο Κίνημα Αλλαγής και στην χώρα.

Πιστεύω τόσο ο ίδιος, όσο κι όλοι εμείς, θα προσπαθήσουμε μαζί να πετύχουμε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Ελπίζω να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την ενίσχυση του πολιτικού μας χώρου, που είναι αναγκαίος για την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία.  Το κομματικό σύστημα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως στις χώρες που χτυπήθηκαν πιο πολύ από την πολύπλευρη κρίση, όπως η δική μας, έχει υποστεί δύο και τρείς μεταλλάξεις. Είναι βέβαιο πως μετά τις εκλογές θα υπάρχει σε όλα τα κόμματα ένας νέος κύκλος ανακατατάξεων.

Ελπίζω -και προσωπικά θα προσπαθήσω ακόμη πιο πολύ- να ανασυγκροτηθεί ο δικός μας πολιτικός χώρος, γιατί η χώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Ένα κόμμα της λογικής και της μετριοπάθειας, που θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της κοινωνικής συνοχής.

Η χώρα μας κινδυνεύει να αποκτήσει τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά των χωρών της Λατινικής Αμερικής, όπου το πολιτικό εκκρεμές κινείται μεταξύ των δυο άκρων. Εκεί όπου το ένα όριο είναι ένα σκληρά νεοφιλελεύθερο κόμμα της δεξιάς και το άλλο ένα λαϊκίστικο της ριζοσπαστικής αριστεράς, με αποτέλεσμα οι χώρες να σέρνονται από την μια κρίση στην άλλη. Με θύματα πάντα τη μεσαία τάξη, τα αδύναμα λαϊκά στρώματα και τους νέους...
 

Από το φύλλο της THESSNEWS #161 (08/06/2019-09/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω