Ε. Χατζηγεωργίου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει κονδύλι στο ΥΜΑΘ για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού - Ψάχνουμε χορηγούς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 10.6.2019 | 11:34 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ε. Χατζηγεωργίου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει κονδύλι στο ΥΜΑΘ για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού - Ψάχνουμε χορηγούς

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης δεν επιχορηγείται στον κρατικό προϋπολογισμό του σε σχέση με το Θερμαϊκό κόλπο, εξήγησε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η κ. Χατζηγεωργίου. Όπως είπε αυτό που γινόταν και γίνεται και σήμερα είναι ότι ψάχνει χορηγίες για να δώσει στον ανάδοχο να καθαρίσει το Θερμαϊκό κόλπο.

Ανέφερε πως έγινε μία δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος, η οποία ήταν στον αέρα 10- 15 ημέρες και εκδήλωσε ενδιαφέρον ο ίδιος ανάδοχος που καθαρίζει τώρα το Θερμαϊκό ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μία σύσκεψη με τους φορείς που αφορά ο Θερμαϊκός κόλπος- η ΕΥΑΘ, το Λιμάνι, η ΔΕΘ- Helexpo και τα ΕΛΠΕ, για να αξιολογήσουν το ποσό που ζητά ο ανάδοχος.

Σύμφωνα με την κ. Χατζηγεωργίου αυτή την εβδομάδα θα μπουν στη διαδικασία υπογραφών ιδιωτικών συμφωνητικών των τεσσάρων εταιριών για την πληρωμή του αναδόχου. 

Όπως είπε η κ. Χατζηγεωργίου ο ανάδοχος ζήτησε 200.000 με 220.000 ευρώ το χρόνο ενώ στη σύσκεψη που έγινε εκτιμήθηκε πως το κόστος είναι 8.000 με 10.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή μέχρι 120.000 ευρώ το χρόνο.

Εκτίμησε λοιπόν ότι αυτή την εβδομάδα θα τελειώσουν με τα διαδικαστικά εκτός εκτάκτων περιστατικών.

Η κ. Χατζηγεωργίου απέκρουσε τις βολές που δέχθηκε σε σχέση με τις επιχορηγήσεις συλλόγων τις οποίες απέδωσε σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Υπεραμύνθηκε αυτών των ενεργειών καθώς όπως είπε με βάσει τις συγκεκριμένες δράσεις που ανέλαβε τόσο η προκάτοχός της Κ. Νοτοπούλου όσο και ίδια με βάσει συγκεκριμένα προγράμματα να ξεκαθαρίσει το τοπίο των συλλόγων και να ξεκαθαρίσουν το ποιοι σύλλογοι είναι μόνο ?σφραγίδα? χωρίς καμία δραστηριότητα και ποιοι όχι.

Χαρακτήρισε υπερβολές τους χαρακτηρισμούς για το ΥΜΑΘ ότι είναι ένα άχρηστο υπουργείο τονίζοντας πως είναι ένα σημαντικό υπουργείο και η μόνη περιοχή που έχει υπουργείο δίνοντας τη δυνατότητα να υπάρχει συντονισμός του κυβερνητικού έργου αλλά και να βοηθηθεί το επιχειρείν, παρέχοντας σημαντική βοήθεια σε επιχειρήσεις να μπουν στον αναπτυξιακό νόμο για να κάνουν επενδύσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο, η κ.Χατζηγεωργίου δεν αποκάλυψε αν θα είναι υποψήφια στις εθνικές εκλογές θέτοντας τον εαυτό της στην υπηρεσία του κόμματος από οποιαδήποτε θέση της ζητηθεί.

Σε ότι αφορά τις εθνικές εκλογές η υπουργός έκανε λόγο για μία μάχη επί ίσοις όροις.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω