Κ. Βελόπουλος στην ThessNews: «Είμαι υπέρ μίας Ελλάδας κράτους-έθνους»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 7.6.2019 | 10:36 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Κ. Βελόπουλος στην ThessNews: «Είμαι υπέρ μίας Ελλάδας κράτους-έθνους»

συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || [email protected]

Για πολλούς ήταν η έκπληξη των ευρωεκλογών. Το 4,18% που έλαβε η «Ελληνική Λύση» δεν φαινόταν σε καμία δημοσκόπηση, σε καμία έρευνα. Ο Κυριάκος Βελόπουλος εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών. Θα αντέξει την πίεση και τις επιθέσεις που δέχεται από το βράδυ της Κυριακής;

Μιλώντας στη ThessNews, ο Κ. Βελόπουλος μιλά για το μεγάλο ποσοστό των ευρωεκλογών και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Απαντά στον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» αλλά και για τις «χειρόγραφες επιστολές του Ιησού». Αναφέρεται, επίσης, στη στάση που θα κρατήσει εντός του ευρωκοινοβουλίου, ενώ μιλά και για τις ενέργειες που θα κάνει για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

 

Περιμένατε τόσο μεγάλο ποσοστό στις ευρωεκλογές; Τώρα στόχος να το ξεπεράσετε στις εθνικές;
Κύριε Συρμάτση, δεν θα σας πω αν περιμέναμε τόσο μεγάλο ποσοστό. Είναι βέβαιο όμως πως με πολύ σκληρή δουλειά εδώ και δύο χρόνια, συγκεκριμένο πρόγραμμα για όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελληνίδα και τον Έλληνα, καταφέραμε ένα καλό ποσοστό και συνεχίζουμε. Στόχος μας στον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τις Εθνικές εκλογές, είναι να πείσουμε περισσότερους συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν, γιατί έχουμε λύσεις που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα μπροστά.

Αναλυτές είπαν ότι πήρατε ψήφους από τη Χρυσή Αυγή. Πώς απαντάτε σε αυτούς που σας κατηγορούν ως ακροδεξιό;
Είμαστε ένα κόμμα που συνθέτει. Σύμφωνα με τις επίσημες αναλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων, το κόμμα μας κατάφερε να πάρει από όλους τους χώρους και κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ. Ποσοστιαία πήραμε ψηφοφόρους και από τη ΝΔ και από την Ένωση Κεντρώων και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και από τη Χρυσή Αυγή. Επομένως αυτοί που προσπαθούν να μας ταυτίσουν ως κόμμα που χτίστηκε πάνω στην εκλογική κατάρρευση της Χρυσής Αυγής, κάνουν τεράστιο λάθος. Αν με ρωτήσετε πού στέκομαι, σαφώς θα σας απαντήσω ότι στέκομαι στην παράδοση και είμαι υπέρ μίας Ελλάδας κράτους έθνους. Αλλά στέκομαι σαφώς απέναντι από το ναζισμό και θα είμαι περήφανος αν είμαι η αιτία για την εξαφάνισή του.

Τι θα υποστηρίξετε στην Ευρώπη σχετικά με τα ελληνικά συμφέροντα; Θα συνταχθείτε με τους ευρωσκεπτικιστές;
Δεν σας κρύβω πως η ομάδα των ευρωσκεπτικιστών από την Αγγλία με βρίσκει θετικό σε μία πιθανή συνεργασία. Σίγουρα όμως δεν μπορούμε να συνταχθούμε με τη Λεπέν, με την οποία μπορεί να συμφωνώ σε ζητήματα λαθρομεταναστών, αλλά είμαι κάθετα αντίθετος σε θέματα όπως οι ναζιστές.

Έχετε σκεφτεί κάποιες άμεσες ενέργειές σας στο ευρωκοινοβούλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών;
Οι ενέργειές μας και οι προθέσεις μας είναι σαφείς. Έχουμε στρατηγικό στόχο που είναι η ανατροπή και η ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, που επί της ουσίας στρέφεται εναντίον των εθνικών συμφερόντων της χώρας. Όλες οι ενέργειες μας θα γίνουν γνωστές στον ελληνικό λαό με απόλυτη σαφήνεια στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τις εκπομπές σας στην τηλεόραση και την κριτική περί χειρόγραφων επιστολών του Ιησού. Κάποιοι σας επικρίνουν και για τις κηραλοιφές και για τα σκευάσματα. Πώς απαντάτε;
Έχω μάθει να μην απαντάω στο χαμηλό επίπεδο των επιθέσεων που δεχόμαστε, επειδή αναλωθήκαμε αρκετά. Οι συγκεκριμένες επιστολές βρίσκονται στη Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους. Μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει τη γνησιότητά τους, αλλά υπάρχουν, όπως η Πολιτεία του Πλάτωνος σε χειρόγραφα στη Μεγίστη Λαύρα. Τα χειρόγραφα αυτά υπάρχουν από τις βιβλιοθήκες του Αγίου όρους και του Βατικανού, επομένως απάντησα. Όσο για τις κηραλοιφές, φαίνεται πως κάποιοι ζορίστηκαν με την είσοδο μας στην ευρωβουλή και αναλώνονται με κατηγορίες φτηνές και έωλες. Απλά, δεν τους ακολουθώ στον κατήφορο που επέλεξαν…

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #160 (01/06/2019-02/06/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω