Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη θα τερματίσει τη μιζέρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 19.5.2019 | 21:23 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη θα τερματίσει τη μιζέρια

THESSNEWS-DESK

Ως τον πιο κρίσιμο αγώνα χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές της 26 Μαΐου ο πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα  στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, σε μία ανοιχτή συγκέντρωση με αρκετό κόσμο.

Ξεδιπλώνοντας το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι, ο μισθός θα αυξάνεται στο διπλάσιο από το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ ενώ υποσχέθηκε την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

«Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε για το μέλλον μας.Και το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί να περιμένει, αρχίζει τώρα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τώρα δίνουμε τον πιο κρίσιμο αγώνα. Τώρα η αλήθεια θα παραμερίσει τα ψέματα. Τώρα η ανάπτυξη θα τερματίσει τη μιζέρια. Η ενότητα θα σκεπάσει τις πολιτικές του διχασμού Τώρα η ενότητα θα σκεπάσει τις πολιτικές του διχασμού. Τώρα θα πάμε μπροστά με όλους», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ.Αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εθνική ταπείνωση η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για τα εθνικά θέματα χαρακτηρίζοντας ως εθνική ταπείνωση τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ του καταλόγισε επίσης, χωρίς να τον κατονομάσει, υποκριτική συμπεριφορά όσον αφορά στην πολιτική του.

«Άλλος παριστάνει το παιδί του λαού και καταλήγει να ταξιδεύει με κότερα και άλλος περπατά δίπλα σας στον ψηλορείτη. 'Άλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη και άλλος είχε, έχει και θα έχει πάντα στο γραφείο του τη φωτογραφία του Ελεύθεριου Βενιζέλου. Άλλος υπέγραψε τις Πρέσπες και άλλου οι προγονοί πολέμησαν για τη Μακεδονία μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Να φύγει η χειρότερη κυβέρνησηΟι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι έζησαν αυτά τα 4 χρόνια και δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν.Γι'αυτό και με τη ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα. Ως εδώ, να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων. Δικός μου στόχος η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη, ο εθνικός πλούτος να μεγαλώσει και μερίδιο να έχουν όλοι οι Έλληνες», πρόσθεσε.

«Όσο αυξάνεται το μέγεθος της οικονομίας, τόσο πρέπει να αυξάνουν και οι αμοιβές των πολιτών. Η φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματίζομαι έχει λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές.Υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα οπλίζει τα παιδιά με εφόδια για να βρίσκουν δουλειά. Δέσμευσή μου ότι κάθε περιφέρεια της χώρας θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο», επισήμαινε.

Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

«Για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Δεσμευόμαστε:

- Διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα

- Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%

Θα σαρώσω όλα τα εμπόδια για τις επενδύσεις

«Η εργασία και το κέρδος θα σταματήσουν να τιμωρούνται. Και το κράτος θα πάψει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. Κοιτάζω τα νέα παιδιά και τους λέω ότι δική μου προτεραιότητα είναι στις νέες δουλειές.Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Καλοπληρωμένες. Που θα προκύψουν μόνο από μία έκρηξη επενδύσεων» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Θα εργαστώ ώστε να σαρώσω όλα τα εμπόδια που εμποδίζουν σήμερα τις επενδύσεις στη χώρα μας.Απαιτώ από όλες τις επιχειρήσεις απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων.Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία»

Η περιοδεία στην Κρήτη

«Την επόμενη Κυριακή πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν Έλληνα ότι το πρώτο βήμα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έχει γίνει ήδη», τόνισε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αγία Γαλήνη όπου βρέθηκε το Σάββατο 18/5, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Πρόσθεσε, δε, πως «είναι στο χέρι μας να το κάνουμε πράξη».

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε την ανάγκη να στηρίξει η Κρήτη τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ενώ έδωσε έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αξιοποιήσει το νησί, όπως είναι τα βουνά της και ιδιαίτερα ο Ψηλορείτης.

«Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε 12 μήνες τουρισμό από 6 που έχουμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξέρουμε πως θα φέρουμε πολλές καλές δουλειές στον τόπο μας»

Με τσικουδιές υποδέχθηκαν τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Ρέθυμνο φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε «να κρατήσουν τις δυνάμεις τους» για την μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στα Χανιά την Κυριακή 19/5.

Περπατώντας στους δρόμους του Ρεθύμνου, ο κ. Μητσοτάκης είχε και μία απρόσμενη συνάντηση με δύο μελλόνυμφους οι οποίοι είχαν έρθει από το εξωτερικό για το γάμο τους, στους οποίους ευχήθηκε τα καλύτερα και αυτοί τον κέρασαν άλλη μία τσικουδιά.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω