Σοκολατένιο brownie με καραμέλα και χοντρό αλάτι

ΓΕΥΣΗ 2.5.2019 | 23:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σοκολατένιο brownie με καραμέλα και χοντρό αλάτι

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστά σοκολατένια brownies με σάλτσα καραμέλας και αλάτι

Συστατικά

1 φλ. βούτυρο

1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας

2 φλ. ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά

2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2/3 φλ. σκόνη κακάο

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ. γλυκού baking powder

1/2 κ. γλυκού αλάτι

έξτρα 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας

1/2 φλ. (σάλτσα) καραμέλα γάλακτος

1-2 κ. γλυκού χοντρό αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 22x22cm.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε με μισό φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτα και την ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και αφαίρεσε από την φωτιά.

Πρόσθεσε τα αυγά και την βανίλια και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να ενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder και το αλάτι.

Ρίξε το μείγμα αλευριού στο κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Ρίξε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε απαλά.

Ρίξε το μείγμα στο ταψί και άπλωσέ το ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Ψήσε για 40 λεπτά, βγάλε από τον φούρνο και με ένα μαχαίρι κάνε χαρακιές σε όλη την επιφάνειά του.

Περίχυσε την σάλτσα καραμέλας σε όλη την επιφάνεια του brownie και μετά κόψε σε κομμάτια.

Πασπάλισε με το χοντρό αλάτι και σέρβιρε.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω