Πρόστιμο σε 12χρονο για παράνομη στάθμευση από το δήμο Θεσσαλονίκης

THESSCITY 26.4.2019 | 17:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πρόστιμο σε 12χρονο για παράνομη στάθμευση από το δήμο Θεσσαλονίκης

THESSNEWS-DESK

Πρόστιμο για παράνομη στάθμευση στάλθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης σε 12χρονο μαθητή από τον Βόλο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου, τα αδέρφια του 12χρονου είχαν ειδοποίηση για να λάβουν φάκελο από τα ΕΛΤΑ της θεσσαλικής πόλης.

Όπως σημειώνεται τα δύο αδέρφια μόλις  παρέλαβαν τον φάκελο και διάβασαν το ειδοποιητήριο, αρχικά νόμιζαν πως πρόκειται για φάρσα. «Πώς είναι δυνατόν ένα παιδί και μάλιστα 7 χρόνων (όταν έγινε η παράβαση) να κατηγορείται ότι στάθμευσε παράνομα το αυτοκίνητο που οδηγούσε;» αναρωτήθηκαν.

Βλέποντας όμως πως πρόκειται για επίσημο ατομικό ειδοποιητήριο συνειδητοποίησαν ότι πράγματι ένα τέτοιο έγγραφο είχε φύγει από επίσημη υπηρεσία με παραλήπτη ένα ανήλικο παιδί. Το ειδοποιητήριο είχε αποστολέα τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως τονίζει το ρεπορτάζ η υποτιθέμενη παράβαση έγινε πριν πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ανήλικος μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει ελάχιστα εκτός Βόλου και φυσικά ποτέ δεν έχει πιάσει τιμόνι στα χέρια του.

«Αν είναι δυνατόν, έστειλαν πρόστιμο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στον αδερφό μου Π… . . ετών 12 τώρα, τότε 7, γιατί οδηγούσε παράνομα ή είχε σταθμεύσει παράνομα το αυτοκίνητο. Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;», ήταν η αγανακτισμένη ανάρτηση του αδερφού του στα social media, όπου δημοσιοποίησε την απίθανη ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας

Τέλος, όπως αναφέρετε τα αδέρφια του 12χρονου επικοινώνησαν με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη για να εξηγήσουν το λάθος που προφανώς είχε γίνει. Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας που στέλνει τις κλήσεις εξήγησαν πως είναι ένα μπέρδεμα που συμβαίνει συχνά και φυσικά διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει διαγραφή, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και εμφανίζεται ένα παιδί μόλις 12 χρόνων υπόχρεο για παράβαση που δεν έκανε ποτέ.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω