Απατεώνες προσπαθούν να αποσπάσουν δωρεές για την Παναγία των Παρισίων

ΚΟΣΜΟΣ 19.4.2019 | 23:22 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Απατεώνες προσπαθούν να αποσπάσουν δωρεές για την Παναγία των Παρισίων

THESSNEWS-DESK

Έρευνα σχετικά με καταγγελίες ότι απατεώνες προσπαθούν να αποσπάσουν δωρεές για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων άρχισαν οι γαλλικές εισαγγελικές Αρχές.

Η έρευνα άρχισε μετά από καταγγελία του Ιδρύματος για την Πολιτιστική Κληρονομιά, οργάνωση που συγκεντρώνει επισήμως χρήματα για τον εμβληματικό ναό, η οποία υποστηρίζει ότι άγνωστοι επιχείρησαν να συγκεντρώσουν χρήματα στο όνομά της στέλνοντας σε ανύποπτους πολίτες email ή μέσω τηλεφώνου.

Το Ίδρυμα, σύμφωνα με το skai.gr, κατήγγειλε επίσης ότι απατεώνες έστησαν ένα σάιτ για να συλλέγουν δωρεές. Η διεύθυνση του κάλπικου σάιτ φαντάζει επίσημη όμως έχει την κατάληξη «weebly.com», η οποία συνήθως εμφανίζεται σε ιστότοπους που φιλοξενούνται δωρεάν.

Οι δωρεές που έχουν συγκεντρωθεί νομίμως υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ έως σήμερα, πέντε ημέρες μετά την καταστροφική φωτιά.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει πως στόχος του είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν σε βάθος πενταετίας.

Χθες ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ προανήγγειλε την διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού αρχιτεκτονικής για τον σχεδιασμό και συντονισμό των επισκευών.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο χρήσης διαφορετικών υλικών ή ενός εναλλακτικού σχεδίου για την αναδόμηση του τμήματος που καταστράφηκε έχει προκαλέσει την αντίδραση της δεξιάς αντιπολίτευσης στην Γαλλία.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω