Υπόθεση Παγκρατίδη by Thessaloniki Walking Tours

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 15.4.2019 | 19:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Υπόθεση Παγκρατίδη by Thessaloniki Walking Tours

ΤHESSNEWS-DESK

Η Υπόθεση Παγκρατίδη ανάμεσα στην ιστορία και τον θρύλο, πικρή και σκληρή, επηρέασε όσο ελάχιστες τη ζωή της Θεσσαλονίκης αφήνοντας μέχρι τις μέρες μας μια συζήτηση σε εκκρεμότητα.

 

«Είμαστε πάντα πολύ προσεκτικοί όταν πρόκειται να ανασύρουμε σκοτεινές μνήμες και η υπόθεση Παγκρατίδη, είναι μία από τις πλέον οδυνηρές. Με μεγάλο σεβασμό στις αναμνήσεις των ζωντανών και στη μνήμη των νεκρών, εξετάζοντας από πολλές πλευρές τα γεγονότα, διαχωρίζοντας το θρύλο από την ιστορία. Αυτή την υπόθεση προσεγγίζουμε με ψυχραιμία και  καινοτόμες τεχνικές.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου σας παρουσιάζουμε μια διαδρομή εντελώς διαφορετική».

Το απόγευμα στις 7.30 στο σημείο που τέλειωσαν όλα: στο Γεντί Κουλέ

Συντελεστές:

Ξενάγηση: Τάσος Παπαδόπουλος

Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσιά

Συμμετοχή: 15 ευρώ

Πληροφορίες / Κρατήσεις: [email protected] @6978186900- 1

Λίγα λόγια για τη Thessaloniki Walking Tours

Η Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω