Μπουτάρης λέει όχι στην έκθεση για τους 192: «Παράνομη η μονιμοποίηση – Κάποιοι προσπαθούν να αρπάξουν ψήφους»

THESSCITY 15.4.2019 | 17:33 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μπουτάρης λέει όχι στην έκθεση για τους 192: «Παράνομη η μονιμοποίηση – Κάποιοι προσπαθούν να αρπάξουν ψήφους»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Ξανά το θέμα των 192 παρατασιούχων μονοπωλεί την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο τομέας Καθαριότητας εξέδωσε την έκθεση για τις ανάγκες που καλύπτουν οι 192 αλλά ο Γιάννης Μπουτάρης εμφανίζεται αρνητικός στο να υπερψηφισθεί.

«Η έκθεση δεν με ικανοποιεί γιατί δεν τεκμηριώνει επαρκώς τις ανάγκες. Λέει ότι λείπουν άτομα δεν λέει γιατί λείπουν τόσα άτομα» σημείωσε μεταξύ άλλων στην αρχή της τοποθέτησής του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι με τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν λάβει θα δουλεύουν μέχρι το Πάσχα του 2020 και θα πληρώνονται κανονικά. 

«Θα φτάσουμε να έχουμε σχεδόν υπεράριθμο προσωπικό όταν έρθει η 3Κ» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης προσθέτοντας έναν δεύτερο λόγο για τον οποίο εμφανίζεται αρνητικός. 

Ο τρίτος λόγος, κατά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, είναι ότι η μονιμοποίηση των 192 συμβασιούχων είναι παράνομη, έχει νομικές ευθύνες ενώ παράλληλα υπάρχουν ξεκάθαρες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Δεν μπορώ να δεσμεύσω την επόμενη διοίκηση ότι θα πάρει τους 192. Ας πάρει την απόφαση η επόμενη διοίκηση και ας κάνει ότι θέλει. Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας όλοι. Και ως προς το νόμο και προς την επόμενη διοίκηση.  Είναι εκλογική περίοδος και κάποιοι προσπαθούν να αρπάξουν ψήφους υποσχόμενοι πράγματα. Έχει, ποινικές ευθύνες, έχει επιπτώσεις. Εγώ δεν είμαι διατιθέμενος να πάρω τέτοια απόφαση» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Γ. Μπουτάρης.

Υπενθυμίζεται ότι οι 192 συμβασιούχοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία εργάτες δρόμου και αποκομιδής, οι περισσότεροι από το 2014-2015 με 8μηνες συμβάσεις, έμεναν στην εργασία τους με διαρκείς παρατάσεις. Οι συμβασιούχοι κέρδισαν το τελευταίο δικαστήριο με το δημοτικό συμβούλιο να καλείτε εν μέσω προεκλογικής περιόδου να αποφασίσει για το αν ο δήμος θα πρέπει να αναιρέσει προηγούμενή του απόφαση για την άσκηση έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω