22ο Διεθνές  Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΦΩΤΟ)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.4.2019 | 10:05 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

22ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΦΩΤΟ)

THESSNEWS

Ολοκληρώθηκε το 22ο Διεθνές  Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού & 1st Conference for Erasmus+ Sport Programme – «Walk for all for life», το οποίο διοργανώθηκε στις 12 έως 14 Απριλίου 2019, από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, στο χώρο του Ολυμπιακού Μουσείου, υπό την υποστήριξη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Ε.Γ.Β.Ε. για την πολύπλευρη ενημέρωση και επιμόρφωση των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις - στρογγυλές τράπεζες, 13 εξειδικευμένα σεμινάρια και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper).

 

Στην Τελετή έναρξης του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου, παραβρέθηκαν να τιμήσουν την εκδήλωση και να παρακολουθήσουν την απονομή τιμητικών διακρίσεων σημαντικές προσωπικότητες του Αθλητισμού και της πολιτικής. Το παρόν έδωσαν ο κος Zoran Gaec, πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, εκπρόσωποι από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κος Απόστολος Τζιτζικώστας, η κα Βούλα Πατουλίδου, ο κος Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο κος Νίκος Ορφανός, ο κος Σταύρος Καλαφάτης και πλήθος κόσμου και αθλητών. 

Η Ε.Γ.Β.Ε. απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε εξέχουσες και διακεκριμένες προσωπικότητες του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής, για την πολυετή και εξαιρετική προσφορά τους στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό, καθώς και τη συμβολή τους στην ανάδειξη του κλάδου μέσα από αυτή. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Ε.Γ.Β.Ε. αποφάσισε να τιμηθούν:

• Ο Κ.Φ.Α. κ. Πλούταρχος Σαρασλανίδης, του οποίου το βραβείο το απένειμε συγκινημένη, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και αθλήτριά του κα Βούλα Πατουλίδου, σημειώνοντας πως ο κος Σαρασλανίδης υπήρξε καταλύτης στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιό της.

• Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Χαριτωνίδης

• Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαος Σταυρόπουλος

• Ο Κ.Φ.Α. κ. Νικόλαος Βαβρίτσας

• Ο ΚΦ.Α. κ Ιωάννης Τσιμπής

 

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και 13 εξειδικευμένα σεμινάρια:

1) Σεμινάριο «Παρακίνηση Μαθητών που Χρειάζονται Περισσότερο τη Φυσική Δραστηριότητα Μέσα από το Μάθημα της Φυσικής Αγωγής».

2) Σεμινάριο «Μέτρηση και Αξιολόγηση της Αθλητικής Απόδοσης - Φυσικής Κατάστασης σε Αθλητές και Ελεύθερα Αθλούμενους. Θεωρία και Πράξη».

3) Σεμινάριο «Τένις για Όλους».

4) Βιωματικό Σεμινάριο «Sport Animation».

5) Σεμινάριο «Νέες Τάσεις στην Υδρογυμναστική (Float Fitness - Aqua Pilates - Cross Swimming – Aqua Yoga)».

6) Σεμινάριο «Παρουσίαση του Ομαδικού Αθλήματος Lacrosse – Λακρός».

7) Σεμινάριο «Μια Μπάλα για Όλους - Η Πρώτη Μπάλα Ποδοσφαίρου για τα Τυφλά Παιδιά».

8) Σεμινάριο «Ο Ρόλος του Αθλητικού Μάνατζερ στον Επαγγελματικό Αθλητισμό».

9)Σεμινάριο «Νέες Τεχνολογίες στον Αθλητισμό».

10) Σεμινάριο «Ψυχολογικές και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις της Άσκησης».

11) Σεμινάριο «Οι εναλλακτικές Μορφές του Βαδίσματος ως Τρόπος Άσκησης (Walking indoor, Orienteering, Walk exercise, Nordic walking, κλπ)».

12) Σεμινάριο «Διδακτική της άσκησης. Μεθοδολογία, Τεχνική και Διδασκαλία».

13) Ειδικό Σεμινάριο «Παρουσίαση των Δράσεων του Προγράμματος ERASMUS+ Sport, Project W4AL – Walk for all for life (Reference Number 603292-EPP-1-2018-1-IT-SPO-SCP)».

Σύμβουλοι Επικοινωνίας Alpha Marketing Greece

Φωτογραφίες Παύλος Μακρίδης-Megapress

Χορηγός, Αφοί Κυριακίδης ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.

Χορηγός Επικοινωνίας, Ράδιο Θεσσαλονίκη, εφημερίδα ThessNews
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω