Παπακώστα: «Κέντρο τέχνης και πολιτισμού τα Εξάρχεια, μια Μονμάρτη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 15.4.2019 | 08:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Παπακώστα: «Κέντρο τέχνης και πολιτισμού τα Εξάρχεια, μια Μονμάρτη»

ΤHESSNEWS-DESK

«Πάρτυ» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την αναφορά της κ. Παπακώστα στη Μονμάρτη και τα Εξάρχεια.

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας» δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξη της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων αλλά σχολίων στο twitter.

Υπενθυμίζεται πως η Μονμάρτη είναι ένας από τους υψηλότερους λόφους και παλαιό προάστιο του Παρισιού. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης και αποτελεί μία από τις πιο γνωστές περιοχές της.

«Κάποιοι έχουν 'επενδύσει' στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα» τόνισε και κ. Παπακώστα και συνέχισε:

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω