Θα τα βρουν μπροστά τους την επόμενη μέρα

ΑΠΟΨΕΙΣ 15.4.2019 | 07:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Θα τα βρουν μπροστά τους την επόμενη μέρα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Θα ασχοληθώ για ακόμη μια φορά από αυτή την στήλη με το τοξικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία και αποτυπώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά το χειρότερο είναι ότι επηρεάζονται και τα ΜΜΕ που δεν μπορούν να μην δεν «παίξουν» κάτι που αναπαράγεται στο διαδίκτυο.

Αυτός όμως είναι περίεργος και προβληματικός φαύλος κύκλος που ουσιαστικά μεγεθύνονται ανύπαρκτες «ειδήσεις» και η κοινωνία μολύνεται με το δηλητήριο μιας κατακραυγής απλά στο facebook και το twitter και όχι της διεκδίκησης, της ανάλυσης, της σωστής πολιτικής σκέψης.

Απλά μπινελίκι, «ψόφα», υπόνοιες, ειρωνείες, ξερολίαση. Θα ντρεπόταν ο Αριστοτέλης αν ζούσε στην εποχή μας και έβλεπε αυτού του επιπέδου τον πολιτικό διάλογο. Κάθε διελκυστίνδα στην μέση έχει λάσπη! Και κάποια στιγμή και οι δύο ομάδες αργά ή γρήγορα θα πέσουν μέσα!

Παρατηρώ όλη αυτή την «μανία» για ανάδειξη από τα media τις αντιδράσεις 5-10 ανθρώπων σε κάθε εκδήλωση που συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για 5-10 ανθρώπους πάντα. Και οι αρχισυντάκτες ζητούν από τους δημοσιογράφους να καλύπτουν αυτούς τους λίγους. Επειδή, τον δρόμο τον τρώμε καθημερινά με το κουταλάκι, θυμάμαι προσωπικά πως πάντα υπήρχαν αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις.

Και τότε ήταν 10 νοματαίοι όλοι κι όλοι. Αλλά τότε οι αρχισυντάκτες έλεγαν «αδιάφορο, καλύπτουμε τι θα πει ο υπουργός».

Τώρα είναι της μόδας το «πετροβόλημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το τί λέει ο Αλαβάνος, η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρουφάκης για τον Τσίπρα γίνεται πρωτοσέλιδο. Τώρα συμφέρουν αυτά που λένε. Όταν καταφέρονταν κάποτε κατά των συστημικών ΜΜΕ ήταν οι γραφικοί. Φαίνεται πως η γραφικότητα αλλάζει ανάλογα με την θέση και τις απόψεις του καθενός.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι «χτυπούν» τον ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο θα «χτυπούν» τον Μητσοτάκη, μεθαύριο τον Μπακογιάννη. Μαθαίνει ο κόσμος στο «τοξικό» κλίμα. Οι σημερινοί κυβερνητικοί το καλλιέργησαν και το βρήκαν μπροστά τους . Θα το βρουν αύριο και οι τωρινοί αντιπολιτευόμενοι. Και μου μοιάζει τρομακτικό…
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #153 (13/04/2019-14/04/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω