Τώρα ποιος γουστάρει να κάνει ταμείο για τον Μπουτάρη;

ΑΠΟΨΕΙΣ 15.4.2019 | 07:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τώρα ποιος γουστάρει να κάνει ταμείο για τον Μπουτάρη;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || [email protected]

Προσωπικά είμαι φανατικά υπέρ των απολογισμών και του… «κάνω ταμείο»! Δηλαδή, υπέρ μίας βασανιστικής εσωτερικής διαδικασίας στην οποία, όταν ο χρόνος είναι ώριμος, ξαναμελετάμε τα δεδομένα και καταλήγουμε σε συμπεράσματα για το εάν πήραμε τις σωστές αποφάσεις, όταν βρεθήκαμε μπροστά σε σοβαρές προκλήσεις.

Κάνεις ένα… «ταμείο» λοιπόν για τον αγαπημένο σου δημοσιογράφο, το κανάλι, το σάιτ, το ραδιόφωνο ή την εφημερίδα, που προτιμάς, για να ενημερώνεσαι. Σε τακτά χρονικά διαστήματα μελετάς παλαιότερα κείμενα και βλέπεις κατά πόσο έχουν δικαιωθεί από τις εξελίξεις.

Ακόμη πιο ουσιαστική είναι η διαδικασία αυτή με τους πολιτικούς και τα κόμματα. Τι σου έλεγαν και τι έκαναν; Άμα το ψάξεις, θα καταλήξεις σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα τους. Το ζήτημα είναι ότι μέσα στον ορυμαγδό της καθημερινότητας και του πλήθους των ειδήσεων οι περισσότεροι ξεχνούμε ή αμελούμε αυτήν τη διαδικασία…

Βλέποντας τις τελευταίες διαδοχικές αναβολές των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώνει κανείς ότι αυτήν τη βασανιστική διαδικασία δεν θα μπορούσε να την περάσει ο Γιάννης Μπουτάρης. Θυμάμαι σαν χθες φίλους μου, εκστασιασμένους από το επικοινωνιακό του ταλέντο, να πανηγυρίζουν για την εκλογή του. Έμοιαζε περιθωριακός, όποιος τότε επεσήμανε, ότι τον δήμαρχο τον θέλουμε για να κάνει τη δημοτική δουλειά και όχι για να πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο καιρός πέρασε. Και έδειξε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ανίκανος μέχρι και την δημοτική του ομάδα να κρατήσει ενωμένη. Όπως και ότι δεν αφήνει κάποιο σοβαρό έργο πίσω του, κάθε άλλο. Η αξιολόγηση αυτή δεν γίνεται για να γίνει κριτική στον κ. Μπουτάρη. Γίνεται γιατί η ανικανότητα αυτή έχει νεκρώσει τον μηχανισμό του Δήμου. Και θα τον κρατήσει νεκρό μέχρι τον Αύγουστο, κάτι που θα το νιώσουμε όλοι μας…

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #153 (13/04/2019-14/04/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω