Ινδική σαλάτα με τραγανά ρεβίθια και δροσερό dressing μάνγκο

ΓΕΥΣΗ 13.4.2019 | 22:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ινδική σαλάτα με τραγανά ρεβίθια και δροσερό dressing μάνγκο

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστή σαλάτα τριών γευστικών επιπέδων, με ινδικά μπαχάρια, ρεβίθια και σάλτσα μάνγκο

Συστατικά

Για τα ρεβίθια:

2 κ. σούπας λάδι καρύδας

1 κ. σούπας κάρυ

2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

1 κ. γλυκού κύμινο

1 πρέζα αλάτι

1 φλ. ρεβίθια βρασμένα (κονσέρβα)

¼ φλ. τριμμένη καρύδα (άγλυκη)

Για το dressing μάνγκο:

2 ώριμα μάνγκο ψιλοκομμένα

2 κ. σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος

1 κ. σούπας τζίντζερ τριμμένο

2 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν

2 κ. γλυκού μηλίτης

¼ κ. γλυκού κύμινο

1 πρέζα αλάτι, πιπέρι

Για την σαλάτα:

2 κ. σούπας χυμός λεμονιού

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 κ. γλυκού μέλι

αλάτι, πιπέρι

2 φλ. baby σπανάκι

1 φλ. ντοματίνια κομμένα στην μέση

1 καρότο τριμμένο

½ αγγούρι ψιλοκομμένο

1 χούφτα κόλιανδρος

1 χούφτα δυόσμος

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα το tlife.gr

Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε το λάδι καρύδας, το κάρυ, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι.

Ανακάτεψε και καβούρδισε τα μπαχαρικά για δύο λεπτά, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα και πρόσθεσε τα ρεβίθια.

Πρόσθεσε και την τριμμένη καρύδα και σοτάρισε για τρία λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα μάνγκο με τον κόλιανδρο, το τζίνζτερ, το καγιέν, τον μηλίτη και το κύμινο.

Πρόσθεσε και το αλάτι με το πιπέρι και ανακάτεψε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν τα αρώματά τους.

Σε ένα μπολάκι χτύπησε τον χυμό λεμονιού με το λάδι και το μέλι και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σπανάκι με τα ντοματίνια, το καρότο, το αγγούρι, τον κόλιανδρο και την μέντα.

Περίχυσέ τα με το μείγμα μελιού και ανακάτεψέ τα καλά.

Σέρβιρε σε μπολάκια με τα τραγανά ρεβίθια και το dressing με το μάνγκο.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω