Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη για το νέο λύκειο (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 12.4.2019 | 13:27 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη για το νέο λύκειο (ΦΩΤΟ)

ΤHESSNEWS-DESK

Πορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της πόλης μέλη της ΕΛΜΕ.

UPDATE 13:27

Έληξε η πορεία και άνοιξε η Αγίου Δημητρίου.

UPDATE 13:20

Oι πρόεδροι των πέντε ΕΛΜΕ θέλησαν να μπουν στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης για να καταθέσουν τα αιτήματα τους στην υφυπουργό Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Ωστόσο, η ίδια δήλωσε πως είναι απασχολημένη και δεν τους δέχτηκε.

«Θέλαμε να καταθέσουμε  υπόμνημα με τα αιτήματα της απεργίας και δεν μας δέχτηκε. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί, έχουμε επισκεφθεί το Υπουργείο πάρα πολλές φορές και τους εκάστοτε υπουργούς. Τέτοιου είδους απαξιωτική συμπεριφορά δεν έχουμε ξαναδεί, θα μπορούσε για 5-10 λεπτά να διακόψει όποια εργασία είχε και να δεχθεί τους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ για να θέσουν τα σοβαρά αυτά ζητήματα»,  δήλωσε στη ThessNews o Γίαννης Λαθηρας, πρόεδρος Γ' ΕΛΜΕ.

UPDATE 13:08 

Οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ). Αυτή την ώρα η  Αγίου Δημητρίου περιμετρικά του υπουργείου είναι κλειστή.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Συγκεκριμένα άτομα είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο Άγαλμα Βενιζέλου από όπου ξεκίνησε πορεία ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ´ λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μιλώντας στη ThessNews η Σινδρακάκη Φανή, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τόνισε ότι  «μέσα στις εορτές του Πάσχα δηλαδή αφού κλείσουν τα σχολεία θα εφαρμοστεί ένα νομοσχέδιο που καταβαραθρώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.  Επί της ουσίας ακόμη και για να πάρουν το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου τα αναγκάζει τα παιδιά να δώσουνε μίνι πανελλαδικές εξετάσεις σε επίπεδο νομού ή σε επίπεδο περιφέρειας. Ανάλογα με το δήμου είναι ένα νομοσχέδιο που είναι εντελώς αναντίστοιχο όπου το παρουσιάζει το ότι είναι πολύ λογικό να ξεκινάει από την τρίτη λυκείου. Αυτό είναι πολύ άδικο γιατί βάζει να μπούνε σε αυτή τη διαδικασία τα παιδιά που είναι τώρα Β Λυκείου αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ συνήθως οποιαδήποτε αλλαγή αφορά αυτούς που είναι εισερχόμενη σε μία βαθμίδα εκπαίδευσης.  Λένε ότι αυξάνει τις τακτικές ώρες του σχολείου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αλλά επί της ουσίας ήδη τα φροντιστήρια έχουν βγάλει πρόγραμμα 18 και 20 ώρες»

Σημειώνεται ότι στη ν πορεία συμμετέχουν και σύλλογοι φοιτητών.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ´ λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας  του λυκείου.

 

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία:

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω