Οκτώ Κτήρια του ΟΑΕΔ στον δήμο Θεσσαλονίκης για τη στέγαση υπηρεσιών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 11.4.2019 | 13:43 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Οκτώ Κτήρια του ΟΑΕΔ στον δήμο Θεσσαλονίκης για τη στέγαση υπηρεσιών

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ || [email protected]

Στην επικύρωση της παραχώρησης 8 καταστημάτων του ΟΑΕΔ στην οδό Λαγκαδά προς το Δήμο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Όπως είπε τα καταστήματα παραχωρούνται στο δήμο για την εγκατάσταση εκεί μια σειρά από υπηρεσίες όπως ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, βιβλιοθήκη .

Σύμφωνα με την ίδια έγινε συζήτηση για την παραχώρηση και άλλων κτιρίων που έχει ανάγκη ο δήμος για να εγκαταστήσει κυρίως σχολεία και άλλες λειτουργικές υπηρεσίες.

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι το υπουργείο εργασίας διαθέτει έναν τεράστιο κτηριακό πλούτο που μέχρι το 2015 παρέμενε ανενεργός και αναξιοποίητος. Το υπουργείο προχώρησε στην καταγραφή τους και ρυθμισε το νομικό πλαίσιο για να μπορούν να παραχωρηθούν είτε για να στεγαστούν δημόσιες υπηρεσίες, κοινωφελείς υπηρεσίες είτε ακόμη για εμπορικούς σκοπούς προκειμένου να έχει έσοδα το δημόσιο αλλά και να ζωντανεύουν περιοχές .

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι κατέθεσε αιτήματα σχετικά με κτήρια που έχει ανάγκη ο δήμος και δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του υπουργείου που ξεκίνησε στην Αθήνα θα έχει θετικά αποτελέσματα και στη Θεσσαλονίκη.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω