Μα, γίνονται τέτοια πράγματα στην ΕΡΤ3;

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 9.4.2019 | 07:21 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μα, γίνονται τέτοια πράγματα στην ΕΡΤ3;

Γράφει ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Κακίες για την ΕΡΤ3 λέγονται πολλές και από πολλούς. Όταν, όμως, διατυπώνονται καταγγελίες από ένα ιστορικό της στέλεχος, όπως ο πολύπειρος δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης, το πράγμα αλλάζει.

Γράφει στο Facebook ο Π. Σαββίδης: «Οικογενειακή επιχείρηση η ΕΡΤ3 για τους ‘αγωνιστές κατά του μαύρου’».

Με το «ηθικό πλεονέκτημα» και την ευαισθησία για το αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης που διατυμπανίζουν σε κάθε ευκαιρία, οι πρώην «αγωνιστές κατά του μαύρου» στην ΕΡΤ και σήμερα διευθυντές και υψηλά ιστάμενα στελέχη του καναλιού παροπλίζουν ολόκληρα τμήματα και τακτικούς υπαλλήλους, εγκαθιστώντας ιδιωτικές εταιρίες παραγωγής -συγγενικών τους προσώπων!- μέσα στις ίδιες τις εγκαταστάσεις της τηλεόρασης.

Η ΕΡΤ3 πραγματοποίησε προσφάτως (Φεβρουάριος 2019) μειοδοτικό διαγωνισμό (CPV:92221000-6), προϋπολογισμού 60.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για τη «Μίσθωση Υπηρεσιών Παραγωγής Trailers», ζητώντας μια πλήρη ομάδα παραγωγής (σκηνοθέτη, μοντέρ, γραφίστα) για την κάλυψη της προβολής του προγράμματος, παρόλο που ήδη διαθέτει εδώ και χρόνια τέτοιο τμήμα, στελεχωμένο από τακτικούς της υπαλλήλους.

Όπως μαθαίνουμε, η τιμή που πρόσφερε στο διαγωνισμό η τρίτη σε σειρά κατάταξης μειοδοτούσα εταιρία ήταν σκανδαλωδώς χαμηλότερη από των υπολοίπων. Κι όλως τυχαίως στην εν λόγω εταιρία συμμετέχει συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού υψηλά ιστάμενου ατόμου σε διεύθυνση- κλειδί για την επιλογή των παραγωγών της ΕΡΤ3. 

Η ομάδα αναμένεται να εγκατασταθεί στα γραφεία του τμήματος τρέιλερ μετά το Πάσχα, ενώ οι υπάρχοντες εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε άλλα τμήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με εργαζόμενους, ανάλογη προσπάθεια εισαγωγής «από το παράθυρο» εξωτερικών συνεργατών στο συγκεκριμένο τμήμα είχε γίνει και πριν λίγους μήνες, αλλά τότε «πάγωσε» λόγω αντιδράσεων.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #152 (06/04/2019-07/04/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω