Δωρέαν σεμινάρια Lacrosse στην Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 14.3.2019 | 16:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Δωρέαν σεμινάρια Lacrosse στην Θεσσαλονίκη

THESSNEWS-DESK

Δωρεάν και ανοιχτό προπονητικό σεμινάριο Lacrosse  θα διεξαχθεί την Κυριακή στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Κολλεγίου Ανατόλια.

To προπονητικό σεμινάριο και φέτος διοργανώνεται με στόχο γνωρίσει το άθλημα σε προπονητές, αθλητές και φίλους του αθλήματος, το οποίο θα λάβει χώρα την Κυριακή 17 Μαρτίου από τις 10:00 μέχρι τη 13:00, στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Κολλεγίου Ανατόλια(Alumni Soccer Field).

Αξίζει να αναφερθεί πως θα διδάξει ο Jason Pereles, General Manager της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λακρός, και η Χριστίνα Δανίσκας, προπονήτρια και συντονίστρια της ομάδας λακρός του Κολλεγίου Ανατόλια.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο Κύπελλο Λακρός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου από τις 10:00 με τη συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης, του 1ου ΓΕΛ Πυλαίας και του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το lacrosse (λακρός) είναι ένα πολύ γρήγορο και συναρπαστικό ομαδικό άθλημα, που έπαιζαν οι Ινδιάνοι για να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Σήμερα είναι εξαιρετικά διαδεδομένο και αγαπητό τόσο στην Αμερική,  όσο και σε όλον τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα μόλις έχει ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα του βήματα. Στόχος είναι τα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας στην οποία πρέπει να μπει η μπάλα με τη βοήθεια ειδικών μπαστουνιών.

Σημαντικό ρόλο για τη διάδοσή και ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα έχει αναλάβει το Κολλέγιο Ανατόλια με το τριτοβάθμιο τμήμα για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, το ACT- American College of Thessaloniki, διοργανώνοντας από το 2017 αγώνες και επιμορφωτικά σεμινάρια. Το 2018 το Κολλέγιο Ανατόλια φιλοξένησε στις αθλητικές του εγκαταστάσεις την προετοιμασία της νεοσύστατης Εθνικής Ομάδας Λακρός ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ισραήλ.

Για τη συμμετοχή δεν χρειάζεται προεγγραφή.

Ο ειδικός εξοπλισμός για το σεμινάριο θα προσφερθεί από το Κολλέγιο Ανατόλια.

Για περισσότερες πληροφορίες: Στεπάν Παρτεμιάν 6937 338357, 2310 398 228.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω