Γρ. Τάσιος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: 5.000 ακίνητα και 20.000 κλίνες στην μαύρη αγορά στην Χαλκιδική

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 14.3.2019 | 12:16 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γρ. Τάσιος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: 5.000 ακίνητα και 20.000 κλίνες στην μαύρη αγορά στην Χαλκιδική

THESSNEWS

Συγκρατημένος για τις προκρατήσεις για την φετινή τουριστική σεζόν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Μέχρι τις γιορτές υπήρχε καλή ροή κρατήσεων, επιβράδυνε κυρίως Γενάρη – Φλεβάρη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σταθερότητα χωρίς να γίνεται χαμός» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «αν πιάσουμε τα νούμερα του 2018 θα είμαστε ευχαριστημένοι. Η χώρα είναι στο χάρτη. Η Ισπανία είναι πιο ακριβή και η Τουρκία έχει επανέλθει».

 

Ακίνητα στη «μαύρη»

Ερωτώμενος για το φαινόμενο του AIRBnB ο πρόεδρος των ξενοδόχων τόνισε αρχικά πως «ο ΦΠΑ είναι πολύ υψηλός και δημιουργεί προβλήματα» συμπληρώνοντας πως υπάρχει διαφορά δέκα μονάδων διαφορά από τις ανταγωνιστικές χώρες.

Επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα να υπάρχει βραχυχρόνια μίσθωση αρκεί να υπάρχει πλαίσιο». «Έπρεπε να γίνει ο κακός χαμός και με τους πολίτες να είναι στα «κάγκελα» να μη βγάζουν άκρη για να γίνει κάτι» πρόσθεσε.

Αποκάλυψε ότι καταμετρημένα στο νομό Χαλκιδικής υπάρχουν 5000 ακίνητα που νοικιάζονται στη μαύρη αγορά. «Μιλάμε για 20.000 κλίνες. Δεν είναι πουθενά υπολογισμένη ως επαγγελματική στέγη και δραστηριότητα» συμπλήρωσε.

 

Οδικές αφίξεις και Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Τάσιος μίλησε και τον προβληματισμό λόγω των εξελίξεων με το Brexit υποστηρίζοντας πως θα υπάρξει στο ταξιδιωτικό κομμάτι μια μεταβατική περίοδος ενώ η εικόνα σήμερα είναι πως υπάρχουν κρατήσεις και προσέλκυση τουριστικών πακέτων με κλείδωμα μάλιστα της ισοτιμίας μεταξύ Λίρας και Ευρώ.

Για τις οδικές αφίξεις ανέφερε ότι η Χαλκιδική έχει «εδώ και δέκα χρόνια τις οδικές αφίξεις και θα συνεχίσουμε να τις έχουμε. Από τα Βαλκάνια παίρνουν τα αυτοκίνητα τους και δεν πάνε σε άλλες χώρες, έρχονται εδώ».  Παράλληλα τόνισε πως ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να απευθυνθεί για οδικές αφίξεις στην κεντροδυτική Ευρώπη εκεί που όπως ανέφερε είναι ο «καλός τουρίστας οικονομικά».

Για την Συμφωνία των Πρεσπών εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τις αφίξεις από τα Σκόπια. «Πάντα υπάρχουν θερμοκέφαλοι. Πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ποια είναι η δραστηριότητα. Χρειάζεται ωριμότητα και επιμονή να αναδείξουμε την οικονομική δραστηριότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων. 
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #148 (09/03/2019-10/03/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω