Μοσχαράκι κοκκινιστό με γίγαντες και πολύχρωμες πιπεριές

ΓΕΥΣΗ 13.3.2019 | 22:41 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γίγαντες και πολύχρωμες πιπεριές

THESSNEWS-DESK

Μία διαφορετική συνταγή για το κοκκινιστό μοσχαράκι, που αντί για πατάτες θα το μαγειρέψετε με γίγαντες.

Υλικά

Για τους γίγαντες

300γρ. γίγαντες - ελέφαντες Καστοριάs, μουλιασμένους αποβραδίς

1 φύλλο δάφνης

3-4 κόκκους μπαχάρι

Για το κρέας

1½ κιλό μοσχαράκι σπάλα χωρίς κόκαλο, σε μεγάλους κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη, σε μέτριες λωρίδες

1 πιπεριά κόκκινη, σε μέτριες λωρίδες

1 πιπεριά κίτρινη, σε μέτριες λωρίδες

400γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη

3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 ξυλάκι κανέλας

λίγη πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

 

Η διαδικασία σύμφωνα με το tlife.gr

Βράζετε τους γίγαντες για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο και τους στραγγίζετε. Έπειτα γεμίζετε την κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό και προσθέτετε ξανά τους γίγαντες, τη δάφνη και το μπαχάρι. Αφήνετε να μαγειρευτούν για 45-60 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τους στραγγίζετε και φυλάτε ένα δυο φλιτζάνια από το ζωμό τους. Τους αφήνετε στην άκρη.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το κρέας: το βράζετε σε λίγο νερό μέχρι να βγάλει τον αφρό στην επιφάνεια και το στραγγίζετε. Το ξεπλένετε με νερό και το αφήνετε να στραγγίξει.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε το κρέας. Το σοτάρετε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και ρίχνετε τις πιπεριές. Τις σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα προσθέτετε την ντομάτα, το μαϊντανό, την κανέλα, την πάπρικα, το αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, χωρίς όμως να λιώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο από το ζωμό των φασολιών (αντί για νερό) κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Αφαιρείτε τη δάφνη από τους γίγαντες και τους προσθέτετε στην κατσαρόλα με το κρέας. Σιγοβράζετε το φαγητό για άλλα 20-30 λεπτά να αναμιχθούν οι γεύσεις και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω