Τι κάνουμε όταν το κέικ παραμένει υγρό εσωτερικά μετά το ψήσιμο

THESSLIFE 13.3.2019 | 22:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τι κάνουμε όταν το κέικ παραμένει υγρό εσωτερικά μετά το ψήσιμο

ΤHESSNEWS-DESK

Το μυστικό για το τέλειο ψήσιμο του κέικ

Για να ελέγξουμε αν ψήθηκε το κέικ μας χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξύλινο καλαμάκι.

Συνήθως ο χρόνος ψησίματος, αλλά και η θερμοκρασία που δίνει μία συνταγή είναι πάντα κατά προσέγγιση και εξαρτάται από τον κάθε φούρνο πόσο θα πάρει για να ψηθεί σωστά ένα κέικ. 

Γι αυτό υπάρχει περίπτωση όταν ελέγξουμε αν έχει ψηθεί το κέικ μας να διαπιστώσουμε ότι εξωτερικά έχει πάρει χρώμα αλλά εσωτερικά είναι ακόμα υγρό. Κανένα πρόβλημα!

Σύμφωνα με τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη, αν συμβεί κάτι τέτοιο μπορούμε να το ξαναβάλουμε στο φούρνο καλύπτοντας όμως πρώτα με αλουμινόχαρτο καλά τη φόρμα. Έτσι θα παγιδεύσουμε τη ζέστη και θα βοηθήσουμε να ψηθεί το εσωτερικό του κέικ. Ψήνουμε για κάνα δεκάλεπτο.

Αν ωστόσο υστερεί σε εμφάνιση… το γλάσο μπορεί και πάλι να σας σώσει!

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω