Βραδυφλεγή φυτά στο Σέιχ Σου για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13.3.2019 | 14:33 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Βραδυφλεγή φυτά στο Σέιχ Σου για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΡΙΤΙ || [email protected]

Με την βοήθεια εθελοντικών ομάδων, της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας, των ΕΛΠΕ, και της Διεύθυνσης αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα τοποθετήσει βραδυφλεγή φυτά στο Σέιχ Σου ώστε να περιορίσει τις πιθανότητες πυρκαγιάς.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ανέφερε πως πέρυσι τον Ιούνιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με την πυροσβεστική έκαναν ένα σχεδιάγραμμα κατά μήκος του περιφερειακού για τα σημεία που είναι ενδεδειγμένα για να φυτευτούν βραδυφλεγή φυτά στο δάσος του Σέιχ Σου, για να περιοριστούν οι πιθανότητες έναρξης πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, από το ύψος του κόμβου στο Φιλίππειο έως τον κόμβο Φιλύρου θα φυτευτούν 1500 βραδυφλεγή φυτά, σε έκταση 1.200 μέτρων. Η φύτευση θα γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες. Τα «Ελληνικά Πετρέλαια» είναι αυτά που δωρίζουν τα φυτά και μαζί με άλλους εθελοντές θα συμμετέχουν σε αυτή την δράση. Να συμβάλουν εθελοντικά ζήτησαν και σχολεία αλλά πάρθηκε η απόφαση να μην εμπλακούν παιδιά για να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα κινδύνου.

Ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Παχίδης, μεταξύ άλλων ανέφερε πως, δεν  μηδενίζεται ποτέ η πιθανότητα έναρξης φωτιάς εάν δεν εξαλειφθεί ο ανθρώπινος παράγοντας. Τόνισε όμως ότι αυτό το μέτρο σίγουρα θα περιορίσει κάποιες πιθανότητες φωτιάς από τον περιφερειακό, καθώς όλα αυτά τα χρόνια είχαμε πολλά μικροσυμβάντα που ευτυχώς δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις.

«Είναι κάτι που το κάνουμε με μεγάλη χαρά, μπορεί να μην μηδενίζουμε τις πιθανότητες πυρκαγιάς, αλλά αυτές οι δράσεις σίγουρα μειώνουν αυτές τις πιθανότητες. Εμείς δεν θα μείνουμε μόνο στην δωροφύτευση, εμείς υιοθετούμε τα 1500 φυτά και αυτό σημαίνει ότι όλο το καλοκαίρι θα τα φροντίσουμε» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ελληνικών Πετρελαίων, Θεόδωρος Κεμανετζής.   

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της δράσης, την Κυριακή, σε μία λωρίδα στον Περιφερειακό θα διακοπεί η κυκλοφορία από τον κόμβο στο Φιλίππειο μέχρι την Τριανδρία.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω