Οι πρώτοι «μποναμάδες» της νέας ΥΜΑΘ και τα 10.000 ευρώ για… φωτοτυπίες

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 13.3.2019 | 10:33 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Οι πρώτοι «μποναμάδες» της νέας ΥΜΑΘ και τα 10.000 ευρώ για… φωτοτυπίες

THESSNEWS-DESK

Υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες μοιράζει 203.000 ευρώ σε πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και για... φωτοτυπίες, υπέγραψε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Από τις αποφάσεις, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, ξεχωρίζει και προκαλεί ερωτηματικά η ανάθεση σε ατομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη για την παροχή φωτοαντιγράφων για το γραφείο του νομικού συμβούλου του υφυπουργείου έως 10.000 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους. 

Επίσης η νέα ένοικος του ΥΜΑΘ υπέγραψε την επιχορήγηση του φορέα «Thessaloniki Pride» με το ποσό των 10.000 ευρώ, 1500 ευρώ στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αβάντες» από το Αβατο Ξάνθης και 1.500 ευρώ στη «Ροή ΚΟΙΝΣΕΠ»

Επίσης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης ενέκρινε την επιχορήγηση με 180.000 ευρώ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, της οποίας ουσιαστικά προΐσταται. Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε από το φορέα στις 26 Φεβρουαρίου και αφορά την τακτική επιχορήγησή του. Το ποσό θα διατεθεί για την «αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών». Ο φορέας βρίσκεται σε φάση μετακόμισης από το Διοικητήριο σε κτίριο της οδού Φιλικής Εταιρίας. Προφανώς, μέρος των χρημάτων θα δοθεί για την αλλαγή της στέγης.

Παράλληλα η κ. Χατζηγεωργίου ανέθεσε σε σύμπραξη δύο εταιριών τη διοργάνωση Διαβαλκανικού Forum με τίτλο «Η ανάπτυξη των διαβαλκανικών υποδομών και δικτύων ως μοχλών προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας». Η ανάθεση είναι ύψους 66.500 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5 και 6 Απριλίου, με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων από Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία και Σκόπια.

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω