Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου- Τι πρέπει να προσέξετε

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 13.3.2019 | 08:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου- Τι πρέπει να προσέξετε

ΤHESSNEWS-DESK

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης με τις αιτήσεις να υποβάλλονται στο epidomastegasis.gr.

Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς του Taxis ενώ οι δικαιούχοι αναμένεται να εισπράξουν αναδρομικά το επίδομα από 1/1/2019 με την πληρωμή να γίνεται τον Απρίλιο.

Βασική προϋπόθεση είναι να έχει δηλωθεί το μισθωτήριο ηλεκτρονικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και να το έχει κάνει αποδοχή ο ιδιοκτήτης. Από την 1η Ιανουαρίου 2020 το επίδομα θα χορηγείται μόνο στους δικαιούχους που η σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είναι στο όνομά τους.

Το ποσό του επιδόματος διαμορφώνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Για τα μισθωτήρια στα οποία το ποσό του ενοικίου είναι μικρότερο των ανωτέρω ορίων, το ύψος του επιδόματος ανέρχεται έως του αντίστοιχου ποσού.

Τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα εφόσον διαμένουν σε κύρια μισθωμένη κατοικία και πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα εισοδηματικά, περιουσιακά και λοιπά κριτήρια:

Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού.

Στο νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α ορίζεται επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

Το συνολικό ανώτατο ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. κυμαίνεται από 7.000 έως 21.000 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω