Αλ. Τριανταφυλλίδης στην ThessNews: Κάλυψη, Συγκάλυψη και Απόκρυψη, λογικές Μαφίας στην υπόθεση Ν. Γεωργιάδη

ΑΠΟΨΕΙΣ 12.3.2019 | 07:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αλ. Τριανταφυλλίδης στην ThessNews: Κάλυψη, Συγκάλυψη και Απόκρυψη, λογικές Μαφίας στην υπόθεση Ν. Γεωργιάδη

THESSNEWS

Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης αρθρογραφεί στην εφημερίδα ThessNews για την πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη. 

 

Αναπαράγοντας την ιαχή «Φύγετε, φύγετε Συριζαίοι», εκτιμούν στο φαντασιακό τους, στην ηγετική ομάδα του Αρχηγού Κυριάκου, ότι οι πολίτες θα τους ξανα-εμπιστευθούν.

 

Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες διαβάζουν και αναγνωρίζουν κάτω από τις ιαχές, τις πραγματικές σκέψεις και τις μύχιες προθέσεις τους: «Φύγετε… γιατί χαλάσατε την πιάτσα, για να επιστρέψουν οι ωραίες εποχές των Πλαστών και των Εικονικών, της Αρπαχτής και της Απλωτής, της Ρεμούλας και του Πλιάτσικου, της Μίζας και της Λοβιτούρας».
 

Ο καταδικασθείς για το ειδεχθές έγκλημα της παιδεραστίας Ν. Γεωργιάδης, ο campaign manager και στενός συνεργάτης του Αρχηγού Κυριάκου συγκροτεί αυτοτελώς, είτε ως «σκευωρία», είτε ως «σε όλους μπορούν να συμβούν», όπως εκτίμησαν προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, την κυρίαρχη ηθική και αισθητική τους.   
 

Συγκλονιστικότερο όλων; Παρά τη γενική κατακραυγή, όντας Αντιπολίτευση η Παράταξη του Πατρίς, Θρησκεία, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, οι πορφυρογέννητοι κτήτορες κράτους, θεσμών, εξουσιών παρείχαν και παρέχουν απόλυτη κάλυψη, συγκάλυψη και απόκρυψη, με τη λογική της Μαφίας και του Κολλητού. Φανταστείτε... Όντας Αντιπολίτευση…
 

Τώρα οι «Φύγετε» γνωρίζουν πολύ καλά Ποιους Φέρνουν. Ο ένας Πιο Άριστος από τον Άλλον. Βουτηγμένοι στα Σκάνδαλα και την Αλητεία.
 

Εσύ Αναποφάσιστε γνωρίζεις πολύ καλά, αν δεν πας να ψηφίσεις, Ποιους εκ των πραγμάτων Φέρνεις.
 

Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, η επιτυχής έξοδος στις αγορές, με την έκδοση πενταετούς και δεκαετούς ομολόγου αντίστοιχα, η πολυπόθητη δηλαδή επιστροφή στην κανονικότητα δεν συνεπάγεται και την αυτόματη επούλωση των πληγών της κοινωνίας από τη μνημονιακή λαίλαπα.
 

Αδήριτη ανάγκη και μεγάλο στοίχημα να αποτυπωθούν οι κυβερνητικές πολιτικές στην καθημερινότητα του πολίτη, να αισθανθεί ο πολίτης ότι η ζωή του αλλάζει προς το καλύτερο.
 

Ήδη τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής φάνηκαν με τη νομοθέτηση και την υλοποίηση μέτρων όπως:
 

- η καταβολή των αναδρομικών, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% μεσοσταθμικά και η επιδότηση ενοικίου, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες.
 

Είναι αναγκαίο να επιταχύνουμε τη  ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις 120 δόσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.
 

Οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στις πολιτικές μας για την Υγεία με τη δωρεάν, πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις πρόσβαση στο ΕΣΥ, στη φαρμακευτική περίθαλψη για το σύνολο των πολιτών της χώρας και τους ανασφάλιστους  και από την άλλη στην Απειλή για το πρόγραμμα Πινοτσέτ που εξήγγειλε πρόσφατα ο Αρχηγός Κυριάκος για την Υγεία.
 

Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν. Ακούν τη φωνή της Κοινωνίας που μας διακρίνει από τους προηγούμενους με τη φράση: «Αυτοί Δεν Κλέβουν».
 

Τα διλήμματα είμαι αμείλικτα. Μετά την παρέλευση εκ του «Ταμείου» ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
 

Τσίπρας ή Μητσοτάκης;
 

Θα πάμε Μπροστά με Δικαιοσύνη, Ανάπτυξη και Θέσεις Εργασίας
ή θα γυρίσουμε Πίσω στα Μνημόνια, τη Μίζα , τη Ρεμούλα και το Πλιάτσικο;

 

Για την Ευρώπη το δίλημμα θα είναι ακόμη πιο σκληρό:
η μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική, προοδευτική οικογένεια θα ορθώσει ανάστημα στο φασισμό και την ακροδεξιά, τη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό
ή θα πληγεί από τη νόσο του κατακερματισμού, της εσωστρέφειας και της ομφαλοσκόπησης;  

 

Όπως σημείωνα (www.triantafilidis.gr) και με αφορμή το δημοψήφισμα για το BREXIT, η  αναστάτωση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το αποτέλεσμα και δεν είναι η αιτία. Το μήνυμα που ενδεχομένως και κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να καταστεί η μήτρα μιας επανεκκίνησης για την Ε.Ε., είναι πως αυτή η Ε.Ε., που κρατά ανοιχτά τα σύνορα στις πολιτικές της λιτότητας και κλειστά τα σύνορα στους πρόσφυγες, στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη δίνει προς τα έξω αλλά και προς το εσωτερικό της μία αποκρουστική εικόνα.
 

Είναι η Ευρώπη των πολυεθνικών, είναι η Ευρώπη που έχει τους λαούς στο περιθώριο. Είναι μακριά από τα εκατομμύρια των άπορων, των άστεγων, των ανέργων, που ειδικά στον ευρωπαϊκό Νότο διεκδικούν μία χαραμάδα στην ελπίδα.
 

Όσο η Ε.Ε. θα διαχειρίζεται τη φτώχεια των λαών και θα μένει στη λαγνεία των δεικτών, των ποσοστώσεων και των μακροπρόθεσμων οικονομικών στοιχείων, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα: λιτότητα και φασισμός, νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και ακροδεξιά θα πάνε μαζί, χέρι-χέρι.
 

Επομένως μπαίνουμε σε μια ατραπό αποσύνθεσης και διάλυσης της Ε.Ε. Αναγκαία λοιπόν όσο ποτέ  είναι η επιλογή της επανεκκίνησης, της επανίδρυσης, της επαναθεμελίωσης της Ε.Ε., με βάση τις ανάγκες των λαών, του κοινωνικού  κράτους, του κράτους πρόνοιας, της σύγκλισης των οικονομιών και ιδιαίτερα υπέρ του Ευρωπαϊκού Νότου, που χειμάζεται, αφού τα πλεονάσματα του Βορρά είναι τα ελλείμματα του Νότου.
 

Στο κεντρικό ερώτημα ποιες θα είναι οι δυνάμεις που θα πάρουν στις πλάτες τους, θα αναλάβουν την ευθύνη για να υλοποιήσουν «το τι και το πώς» η απάντηση είναι σαφής: μια πλατιά συμμαχία Σοσιαλιστών-Σοσιαλδημοκρατών, Ριζοσπαστών Αριστερών και Οικολόγων Πρασίνων μπορεί να αποτελέσει τη μαγιά για αυτή την άλλη πορεία της Ε.Ε., της Ανθρωπιάς και της Αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους, αποτυπωμένης όμως στην πράξη και όχι στα λόγια.
 

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #148 (09/03/2019-10/03/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω