Πως θα φτιάξετε μύδια αχνιστά

ΓΕΥΣΗ 11.3.2019 | 15:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πως θα φτιάξετε μύδια αχνιστά

ΤHESSNEWS-DESK

Έχετε φτιάξει μύδια αχνιστά;

Δείτε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Μύδια, φρέσκα

Μισό μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένη

¼ μάτσο Άνηθο, ψιλοκομμένο

Χυμό από ένα λεμόνι

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

100 ml. Λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο.

2.Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.

3.Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

4.Ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της.

5.Μόλις ανοίξουν όλα τα μύδια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά κουνώντας την κατσαρόλα.

6.Σερβίρουμε ζεστά.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω