Με πόλωση, «γέφυρες» δεν στεριώνουν

ΑΠΟΨΕΙΣ 11.3.2019 | 07:43 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Με πόλωση, «γέφυρες» δεν στεριώνουν

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || [email protected]

Η προσπάθεια για κοινή πορεία της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά δείχνει να ναυαγεί πριν καν ξεκινήσει.

Όχι γιατί η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν «μαγεύτηκαν» από το σάλπισμα του Αλέξη Τσίπρα αλλά γιατί το κλίμα από το 2010 και έπειτα στην χώρα δεν ευνοεί καμία συναίνεση στον χώρο του κέντρου. Όταν οι αντιμνημονιακοί αριστεροί βρήκαν χώρο και «στάμπαραν» τους κυβερνητικούς του ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε μια βεντέτα μεταξύ των δύο χώρων.

Ειδικά μετά τις εκλογές του 2012 όπου η τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είδε τα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας του κόμματος και τον κόσμο που για τρεις και πλέον δεκαετίες ψήφιζε τον «ήλιο τον πράσινο» να πηγαίνει κατά ορδές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι ορκίστηκαν να «εκδικηθούν» το νυν κυβερνητικό κόμμα.

Ακόμα και με την φθορά που προκάλεσε η «κωλοτούμπα» και η εφαρμογή μνημονιών από τους αντιμνημονιακούς ΣΥΡΙΖΑίους, κυρίαρχη δύναμη παραμένει για τον κόσμο της Κεντροαριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας. Η βεντέτα όμως παραμένει. Και στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν ότι όταν θα φύγει η συγκολλητική ουσία της εξουσίας τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαϋλωθεί και θα επιστρέψει στα παλιά του ποσοστά του 3 και 4%.

Προτιμούν για να δουν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει, να πάνε με τον χειρότερο -πολιτικά- «εχθρό» τους. Τόσο θολωμένο μυαλό... Όπως ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε το φαινόμενο Καμμένου και όχι τον Στ. Θεοδωράκη, στον βωμό ενός δήθεν αντιμνημονιακού αγώνα...

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ το κάλεσμα που κάνει και οι «γέφυρες» που στήνονται μοιάζουν ανειλικρινείς και καιροσκοπικές. Ώστε να ελεγχθεί και να περιοριστεί το «μαύρισμα» που έρχεται λόγω του Σκοπιανού. Αυτή είναι η εντύπωση στην κοινωνία. Κι ας ξαναψηφίσουν οι περισσότεροι ξανά τον Αλ. Τσίπρα. Όμως σε αυτό το κλίμα, οι συναινέσεις «καίγονται» και από τις δύο πλευρές.
 

Από το φύλλο της THESSNEWS #148 (09/03/2019-10/03/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω