Έτσι θα φτιάξετε σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι!

ΓΕΥΣΗ 10.3.2019 | 14:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έτσι θα φτιάξετε σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι!

ΤHESSNEWS-DESK

Πιο νόστιμο και λαχταριστό χαλβά δεν έχετε φτιάξει!



Δείτε τη συνταγή του Γιώργου Τσούλη:

ΥΛΙΚΑ

 

Για το χαλβά:

380 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό

250 ml. Ηλιέλαιο

Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια

2 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ. Γαρύφαλλο, τριμμένο

100 γρ. Κράνμπερις

50 γρ. Φιλέ αμυγδάλου

 

Για το σιρόπι:

1 lt. Νερό

300 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

 

Για το σερβίρισμα:

200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζουμε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη.

2.Στη συνέχεια βάζουμε μία δεύτερη μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και έπειτα το σιμιγδάλι. Το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας το συχνά για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

3.Αδειάζουμε σε δόσεις το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει. Έπειτα βάζουμε το χυμό και το ξύσμα από τα πορτοκάλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

4.Τέλος κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κράνμπερις, το αμύγδαλο, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού.

5.Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ 20 εκ. περίπου και με τη βοήθεια ενός πινέλου, την αλείφουμε με ελαιόλαδο.

6.Αδειάζουμε το μείγμα του χαλβά μέσα στη φόρμα και με ένα κουτάλι πατάμε ελαφρώς το μείγμα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος.

7.Αφήνουμε το χαλβά στην άκρη για 2 ½ - 3 ώρες περίπου μέχρι να κρυώσει και να σφίξει τελείως.

8.Ξεφορμάρουμε το χαλβά, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω