«Αλμυρή»... φέτος η λαγάνα - Πόσο θα την αγοράσουμε

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 9.3.2019 | 15:24 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Αλμυρή»... φέτος η λαγάνα - Πόσο θα την αγοράσουμε

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ακριβότερη θα είναι φέτος η τιμή της λαγάνας, σύμφωνα με την Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης κα. Ελισάβετ Κουκουμεριά.

Η κα Κουκουμεριά με δηλώσεις της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι « η αύξηση της λαγάνας θα είναι γύρω στο 5%, αφενός λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής του σουσαμιού, το οποίο πέρυσι  αγοράζαμε 1,60 ευρώ ενώ φέτος 2,25 ευρώ και αφετέρου λόγω του αυξημένου κόστους εργασίας γιατί η παραγωγή της λαγάνας θέλει πολλά χέρια».

Αναφερόμενη στο πόσες λαγάνες θα παρασκευασθούν την Καθαρά Δευτέρα η Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης εκτίμησε, "ότι φέτος τα 700 αρτοποιεία που επιχειρούν στο Νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται να βγάλουν 350.000 λαγάνες".

Σε ότι αφορά στη ζήτηση η κα. Κουκουμέρια εκτίμησε « ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι". Δεν περιμένουν αύξηση της ζήτησης καθώς όπως ανέφερε ο κόσμος είναι συγκρατημένος και δεν έχει χρήματα.

Εν κατακλείδι, ευχήθηκε να πουληθούν όλες οι λαγάνες. "Ερχόμαστε μετά από ένα δύσκολο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, όπου οι πωλήσεις καταβαθρώθηκαν" είπε η κα. Κουκουμέρια.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω