Μανιτάρια Στρογκανόφ με ζυμαρικά κοχυλάκι

ΓΕΥΣΗ 12.2.2019 | 23:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μανιτάρια Στρογκανόφ με ζυμαρικά κοχυλάκι

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστή κρέμα μανιταριών με άρωμα θυμάρι και ζυμαρικά κοχυλάκι


Συστατικά

230 gr ζυμαρικά κοχυλάκι

3 κ. σούπας βούτυρο

750 gr μανιτάρια σε λεπτές φέτες

2 μεγάλα εσαλότ ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

4 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο

2 1/2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. ζωμός βοδινού

1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon

3/4 φλ. γιαούρτι

2/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια για επτά λεπτά.

Αλατοπιπέρωσέ τα και πρόσθεσε το σκόρδο και το θυμάρι ανακατεύοντας για ένα λεπτό.

Πρόσθεσε και το αλεύρι και καβούρδισέ το για ένα λεπτό.

Σιγά-σιγά πρόσθεσε και τον ζωμό βοδινού και μετά την μουστάρδα, ανακατεύοντας για να μην σβολιάσει.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για πέντε λεπτά.

Ρίξε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με το γιαούρτι και ανακάτεψε για δύο λεπτά.

Πρόσθεσε και την παρμεζάνα να λιώσει, πασπάλισε με τον μαϊντανό και σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω