Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+ VIDEO)

THESSCITY 12.2.2019 | 19:49 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+ VIDEO)

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΡΙΤΙ || [email protected]

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης περίπου 70 μέλη του ΠΑΜΕ.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και εν συνεχεία τα περίπου 70 μέλη του ΠΑΜΕ μέσω της Αριστοτέλους έφτασαν στην Τσιμισκή, για να καταλήξουν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Νωρίτερα...

Περίπου 70 μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν διαμαρτυρία αυτή την ώρα διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση γίνεται με αίτημα τη νομιμοποίηση των συμβασιούχων.

Η πρόταση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων την οποία καλεί να υιοθετήσουν τα σωματεία είναι η εξής: «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Η Επιτροπή σημειώνει πως τα τελευταία χρόνια «χιλιάδες συνάδελφοι εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ, τα Νοσοκομεία και πρόσφατα από την Εκπαίδευση, αλλά και τους άλλους κλάδους του Δημοσίου, κατέβηκαν στους δρόμους και απαίτησαν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, όλων αυτών των ανθρώπων που καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες του Δημοσίου.

Κάθε φορά που ήμασταν στους δρόμους, εισπράτταμε από τους αρμόδιους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων ότι "δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε ΙΔΑΧ, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατί το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω