Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση «Microcosmos» της Κάτιας Βαρδουλάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 12.2.2019 | 12:17 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση «Microcosmos» της Κάτιας Βαρδουλάκη

THESSNEWS-DESK

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει σήμερα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στο Γενί Τζαμί, την ατομική έκθεση Microcosmos, της Κάτιας Βαρδουλάκη.

Η εικαστικός Κάτια Βαρδουλάκη, εκθέτει σχέδια σε ύφασμα και χαρτί. Τομές έμβιων οργανισμών, αποτυπώνονται με τεχνικές επηρεασμένες από την ιαπωνική καλλιγραφία, διαμορφώνονται σε εικαστικά σχήματα και αναδιατάσσονται. Οι μικροκοσμικές εικόνες της, δημιουργούνται σε ακολουθία, και τοποθετούνται  σκηνογραφικά στο χώρο, υφασμάτινες ροές σε μακροκοσμική προβολή. Η Βαρδουλάκη με την ευαισθησία και το δυναμισμό της γραφής της, μας υπενθυμίζει τις εύθραυστες ισορροπίες του φυσικού περιβάλλοντος, και θέτει ερωτήματα για τη δική μας θέση, θέαση και δράση.

Για την Κάτια Βαρδουλάκη κεντρικό θέμα είναι ο άνθρωπος και η σχέση του με τη φύση: στο έργο της η ευδαιμονία ταυτίζεται με την επίτευξη της ισορροπίας στη συνύπαρξη ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος.

Η Κάτια Βαρδουλάκη γεννήθηκε το 1976 στη Γερμανία, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική στο Edinburgh College of Art, σκηνογραφία και ενδυματολογία στο Yale School of Drama. Έχει εργασθεί ως εκπαιδευτικός εικαστικών και έχει συνεργασθεί με πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε εικαστικά προγράμματα, – εκπαιδευτικά, τηλεοπτικά κ.α. -, στο σχεδιασμό εικαστικών αντικειμένων, στις εκδόσεις, και στο συντονισμό εικαστικών δράσεων.

Εγκαίνια Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, 19.00
Διάρκεια 12 | 2 έως 16 | 3 | 2019

Ωράριο Τρίτη έως Παρασκευή 10.00-16.00, Σάββατο 11.00-15.00

Γενί Τζαμί, Αρχαιολογικού Μουσείου 30

Τηλ. 2310 857978

E-mail [email protected]

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω